Foto: Beleef Sprundel

Beleef Sprundel onthult overzichtsbord bij monument 1000 jaar

SPRUNDEL - Beleef Sprundel onthult op dinsdag 14 juli een overzichtsbord bij het monument 1000 jaar Sprundel. Daarmee wordt gelijk stil gestaan bij de afronding van de fase van de vernieuwingen in Sprundel rond de St. Janstraat, de kerk, het Fatimapark en het plein.


Beleef Sprundel is een samenwerkingsverband van Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat, Molenstichting De Hoop, Dorpswerk Sprundel, Parochiekern H. Johannes de Doper en Ondernemersvereniging Sprundel.
Het doel van het samenwerkingsverband bij het ontstaan in 2016 was om met vereende krachten Sprundel toeristisch meer op de kaart te zetten en daarmee de leefbaarheid in het dorp te bevorderen. Sprundel is de moeite waard. Bijkomend voordeel is, dat de inkomsten bijdragen aan de exploitatie van de De Trapkes, de Parochie en de Molen.

Pareltjes

Samen met de gemeente Rucphen is tot nu toe veel bereikt in de elkaar versterkende doelen van toerisme en leefbaarheid in Sprundel. Naast een nieuwe St. Janstraat is met het Vincent van Goghpad, het Fatimapark met zijn banken, de restauratie van De Geheimen van Rozenkrans, de metamorfose van Molen de Hoop, het opknappen van de ruimte rond het monument van Sprundel 1000 jaar en het plaatsen van overzichtsborden Sprundel aantrekkelijker geworden en verrijkt met mooie pareltjes.

Fietsfotozoektocht

Gelijktijdig met de onthulling van het overzichtsbord, wordt de recent bewegwijzerde fietsroute Typisch Sprundel onder de aandacht gebracht met de start van de tweede editie van de fietsfotozoektocht Typisch Sprundel. De eerste editie van de fietsfotopuzzeltocht was met meer dan 150 deelnemers zeer succesvol. De tweede is ook een hele leuke en uitdagende fietsfotopuzzel.De deelnemersformulieren kosten € 3 per stuk en zijn te verkrijgen bij de Trapkes, molen de Hoop en bij een aantal ondernemers in Sprundel. De deelnemers kunnen de oplossing inleveren bij de Trapkes of bij molen De Hoop. Voor de prijswinnaars zijn er drie prijzen van € 25 te winnen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief