Willy te Wiel: 'Wie normaal gesproken naar een bestemming in het buitenland vliegt, maar nu in Nederland blijft, wil ook tijdens de ‘staycation’ de nodige luxe hebben'
Willy te Wiel: 'Wie normaal gesproken naar een bestemming in het buitenland vliegt, maar nu in Nederland blijft, wil ook tijdens de ‘staycation’ de nodige luxe hebben' (Foto: Willy te Wiel)

Run op chemische toiletten in Rucphen

RUCPHEN - Deze zomer kiezen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Dat blijft ook niet onopgemerkt bij De Vossenhoek Caravan & Recreatie in Rucphen, speciaalzaak op het gebied van kamperen en recreëren. Voortenten en luifels voor de caravan vliegen de deur uit. Vooral ook chemische toiletten zijn razend populair. ”Wie er nu nog eentje wil aanschaffen, vist achter het net”, weet woordvoerder Willy te Wiel (foto).


“Heel veel mensen komen bij ons terecht om hun spullen te kopen”, vertelt ze. “We mogen zeker niet klagen.” Wat dat betreft was het de voorbije periode in verband met het coronavirus wel anders. “Tot april was het huilen met de pet op. Normaal gesproken hebben we met Pasen een open weekend waarbij het seizoen voor ons echt van start gaat, maar de grote toeloop bleef achterwege. Mensen kwamen wel, maar slechts mondjesmaat. Niemand had in het begin natuurlijk maar enig idee hoe alles zich verder zou ontwikkelen. Hoe zou het verder gaan? Maar inmiddels denken mensen toch wel weer aan een vakantie. Wie normaal gesproken naar een bestemming in het buitenland vliegt, maar nu in Nederland blijft, wil ook tijdens de ‘staycation’ de nodige luxe hebben. Daarom komen ze naar hier om spullen aan te schaffen. Voor ons is dit dus positief geweest, gelukkig. Bovendien hebben we als bedrijf wel wat vlees op onze botten. Dat geldt niet voor alle collega-ondernemers."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief