Molenbewondering vanaf het Molenerf. FOTO MOLENSTICHTING
Molenbewondering vanaf het Molenerf. FOTO MOLENSTICHTING Foto: Molenstichting

Genieten van een draaiende Sprundelse molen

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Een groep leerlingen van BS Vinkenbos bracht een kort bezoekje aan molen De Hoop Sprundel door gewoon even te genieten van de opgezeilde molen.

“Hij draait….hij draait”. Door de invaart- en uitvaartdeuren op te zetten kregen deze kinderen even de gelegenheid om “dwars dur de meule” te lopen waarbij de molensteen ‘Onderin de molen’ tot de verbeelding sprak. Even de steen aanraken en ervaren dat er ribbeltjes in de molensteen zitten zodat de molenaar het graan kan malen. Het smalle trapje naar de meelzolder hadden ze heel graag beklommen om na te gaan wat er nog meer te zien was, maar dat zat er in dit korte bezoek niet in… misschien later. Toch leuk dat deze kleintjes kennismaken met onze 180 jarige molen en het werk van de molenaars van dichtbij kunnen bewonderen.

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen met inachtneming van de geldende corona-regels. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 uur toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site (www.molensprundel.nl) terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief