Het kersverse bruidspaar.
Het kersverse bruidspaar. (Foto: collectie familie Bakker-Lambertus)

Wim en Hanny na 32 jaar latrelatie in Indonesische stijl getrouwd

SINT WILLEBRORD - Een bijzondere huwelijksvoltrekking vond afgelopen vrijdag plaats op het gemeentehuis van Rucphen. Want daar gaven Hanny Lambertus en Wim Bakker, na een latrelatie van 32 jaar, elkaar het jawoord. De kroon op hun liefdesrelatie die zo rond hun veertigste ontstond.


“In Etten- Leur, waar we destijds woonden. We waren achterburen, alleenstaand, met als gemene deler een stukgelopen huwelijk”, steekt Wim Bakker (75) van wal. “Ik ging met haar een praatje maken en ben nooit meer weggegaan”, geeft hij lachend toe.

Vreugde

Beide echtelieden hebben uit hun vorig huwelijk twee kinderen. Inmiddels verrijkt met vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. “Die hebben zo veel vreugde in mijn leven gebracht”, laat ‘opa baard’ weten. “Een opa uit duizenden”, vult echtgenote Hanny(69) aan.

Pannenkoeken

Wanneer zijn dochter Marleen Nuijten samen met haar man in een huis op Sint Willebrord gaat wonen, trekt Wim bij zijn dochter in. “Pa hielp met alles en was erg betrokken bij onze kinderen. Op school stond hij bekend om zijn pannenkoeken, die volgens de schoolgaande jeugd ‘de lekkerste van heel ’t Heike waren’. Ze noemde hem ‘opa baard’, dat behoeft geen verdere uitleg”, lacht dochter Marleen. Ook zijn vriendin Hanny, haar kinderen en kleinkind helpt de goedlachse Wim daar waar nodig. Al voordat het begrip mantelzorg in Nederland is geland, vervult hij deze rol met liefde.

Stalen paard

Al fietsend wordt Wim regelmatig gespot. “Wel zestigduizend kilometer per jaar. En dat allemaal op mijn stalen paard”, zoals hij zijn fiets graag noemt.

Niervergiftiging

Tijdens de lockdown wordt Wim ernstig ziek en belandt hij met een niervergiftiging in het ziekenhuis. Na zijn ontslag besluiten Wim en Hanny hun latrelatie te verzilveren voor het boterbriefje. “Ineens besef je dat je ouder wordt, de tijd die nog rest wil je samen doorbrengen en daarbij vooral genieten. De kinderen drongen aan op een huwelijk. ‘Waarom niet trouwen als je toch gaat samenwonen?’ zo werd ons gevraagd”, aldus Hanny, die inmiddels de naam Bakker draagt. Een naam waar zij heel trots op is, zo laat mevrouw weten.

Bruiloft

De bruiloft zit voor het paar nog vol verrassingen, het werk van de kinderen die de hele organisatie op zich hebben genomen. Ook de gastenlijst pakt onverwacht uit met familie, vrienden en kennissen. Het echtpaar schittert in Indonesische stijl, het geboorteland van de ouders van Hanny Lambertus, met voor haar een traditionele outfit en voor Wim in een felrode bloes met casual broek. De zonen dragen eenzelfde outfit. Voor de kleinkinderen de rol om de ringen te overhandigen. De achterkleinkinderen begeleiden opa en oma aan de hand. Na de officiële plechtigheid wordt het huwelijk in huiselijke kring gevierd, aan het adres op de Dorpsstraat in Sint Willebrord waar Wim twintig jaar heeft gewoond. Hij gaat nu bij zijn Hanny wonen, in Etten- Leur. Tijdens het feest wordt Wim nog verrast met een liefdevolle speech, voor Wim van Hanny. De huwelijksreis wordt nog even uitgesteld. Het kersverse paar laat weten dat een bezoekje aan Noorwegen nog op de ‘bucket list’ staat.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief