Kastelein Marcel Nieuwkoop: 'Brouwers hebben prima werk geleverd, want de Zeggse Pelgrim Tripel is goed ontvangen'
Kastelein Marcel Nieuwkoop: 'Brouwers hebben prima werk geleverd, want de Zeggse Pelgrim Tripel is goed ontvangen' Foto: Marcel Nieuwkoop

'Zeggse Pelgrim Tripel is ook door het dorp zelf omarmd'

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZEGGE - Speciaalbieren, in het bijzonder de lokale varianten, doen het bijzonder goed. Om in zijn kroeg een ‘eigen’ bier te kunnen aanbieden, introduceerde kastelein Marcel Nieuwdorp van café Kerkzicht in Zegge ruim twee jaar geleden de Zeggse Pelgrim Tripel. Met succes. “Het bier is ook door het dorp zelf omarmd.”

“Zelf besteedde ik hier in de zaak al veel aandacht aan speciaalbieren,” vertelt hij. “Het leek mij leuk om ook een eigen speciaalbier in huis te hebben. Omdat we al bieren van brouwerij ’t Meuleneind in Hoeven in ons assortiment hadden, heb ik de brouwers daar mijn plan voorgelegd. Met ons café liggen we direct naast de Onze Lieve Vrouw van Zegge-kapel die door veel pelgrims wordt bezocht. De naam Zeggse Pelgrim was dan ook snel gevonden. Ik wilde echter geen IPA of een ander hip biertje. Het moest een tripel worden: robuust en zwaar bier. De brouwers zijn er vervolgens mee aan de slag gegaan. Ze hebben prima werk geleverd, want de Zeggse Pelgrim Tripel is goed ontvangen.” 

In opkomst

Volgens Marcel Nieuwdorp is het aantal liefhebbers van speciaalbieren de laatste jaren flink in opkomst. “Dat merk je op het terras. Als er een speciaalbier op de kaart staat dat bezoekers niet kennen, willen ze het graag proberen.” In het geval van de Zeggse Pelgrim Tripel gebeurt dat in het speciaal ontwikkelde glas. “Het bier wordt nu eveneens verkocht bij de Spar, bij de tennisvereniging en in het dorpshuis,” besluit de horecaondernemer. "De Zeggse Pelgrim Tripel is ook omarmd door het dorp zelf.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief