Kindervakantiewerk Rucphen gaat online met Wiebertje Slok
Foto: Corine Roks

Kindervakantiewerk Rucphen gaat online met Wiebertje Slok

RUCPHEN – Al vanaf maandag zit de Rucphense jeugd gekluisterd aan de ‘buis’, want klokslag tien uur gaat het KVW Journaal online. Presentatrice Wiebertje Slok trekt veel kijkcijfers, dit tot ergernis van concurrentzender Bah-Ron. Met gerichte opdrachten voor de vaste kijker kan de ‘slechterik’ worden bekeerd. Het vaste concept van meer dan een halve eeuw Kinder Vakantie Werk Rucphen dat wegens corona dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis digitaal gaat. 


“We hebben lang gebrainstormd, het niet door laten gaan van de KVW bleek voor de meeste werkgroep- leden geen optie” opent Martijn Schrauwen het gesprek.

Logistiek

“Na, ik meen, de derde persconferentie van premier Rutte, waarbij ruimte werd gegeven voor groepen tot honderd personen, kwamen we tot deze formule. Het aantal kinderen, met vorig jaar een recordaantal van 250, is geen punt, dat is toegestaan. Het probleem schuilt voornamelijk in de logistiek, de inschrijving en het halen en brengen van de kids”, licht de basisschooldirecteur toe.

Opbouwweek

“Het online concept is voor de vijftienkoppige werkgroep en alle vrijwilligers ook een leuk alternatief. Zo hebben we al veel voorpret beleefd in de opbouwweek, van oudsher de eerste week van de schoolvakantie”, geeft Ron van Dorst aan, waarbij hij doelt op het maken van filmpjes en het bedenken van de opdrachten.

Upgrade

De KVW staat bij menig Rucphens gezin geblokt in de agenda. Werkgroep-lid Van Dorst (51) hierover: “Vaste prik, de vijfde week van de schoolvakantie. Ooit in het leven geroepen door Frans Schrauwen voor Rucphense kinderen die niet op vakantie gingen”. Van Dorst en Schrauwen hebben mooie herinneringen aan de KVW uit hun kindertijd. Een upgrade tot leidinggevende is geen ongewoon fenomeen binnen Rucphen.

Traditie

Sterker nog, de heren kleden deze week nostalgisch in. Zo logeert Martijn Schrauwen (41) normaliter bij zijn ouders in Rucphen en draait het gezin Van Dorst een weekje mee bij oma. “Onze kinderen zijn inmiddels al in de twintig, maar deze traditie houden ze er graag in”, licht Van Dorst lachend toe. Schrauwen vult aan: “Ik ben verhuisd naar Chaam. Samen met mijn vrouw trekken we agenda’s om maar niets te hoeven missen van deze week”.

Reacties en likes

Dat deze week dit jaar anders is ingevuld mag de pret niet drukken. ICT consultant Zorg, Ron van Dorst hierover: “Om tien uur lanceren we dagelijks een filmpje á la Sinterklaasjournaal. Helaas zijn we in het vizier van een concurrerende zender. Elke dag wordt er een opdracht uitgezet, gelinkt aan slechteriken uit het verleden waarmee we de concurrent kunnen bekeren. Opdrachten die de kinderen in hun eigen omgeving kunnen oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een hut. Het resultaat wordt gedeeld op onze facebookpagina; https://nl-nl.facebook.com/KVWRucphen. Ons team, gestationeerd in Agora, zorgt voor reacties en likes. Onze vliegende reporter struint op dit moment Rucphen af, op zoek naar fans van onze zender. Op vrijdag krijgen de deelnemertjes nog een verrassing”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief