Rood-Wit heeft lockdown goed doorstaan
Trainer Marco Groeneveld: 'Het voetballen is de jongens een paar maanden ontnomen, ze hebben er echt zin in'
Trainer Marco Groeneveld: 'Het voetballen is de jongens een paar maanden ontnomen, ze hebben er echt zin in' (Foto: Corine Roks)

Rood-Wit heeft lockdown goed doorstaan

SINT WILLEBRORD - Het eerste elftal van Rood-Wit Willebrord heeft de lockdown goed doorstaan. De Mannen zijn prima in vorm, met twee gewonnen oefenwedstrijden en één gelijkspel tijdens het bekerduel dat afgelopen zondag uit werd gepeeld tegen Uno Animo. Trainer Marco Groeneveld, die zes nieuwe selectiespelers mocht verwelkomen, vertelt over het recept.


“Na de aangekondigde lockdown zijn de jongens fanatiek zelfstandig gaan trainen. In mei/juni werden de regels versoepeld en konden we weer trainen met in acht neming van de 1,5 meter afstand. Heel lastig, voetbal blijft toch een contactsport. Ik meen dat we zo’n drie keer op deze manier getraind hebben. Hierna gingen de velden in onderhoud. Vanaf 1 juli hebben we de trainingen weer opgepakt, gevolgd door de vakantie. Vanaf 10 augustus zijn we weer fanatiek begonnen, drie keer per week ”. 

Spierpijn

Het opknippen van blokken is de trainer en de spelers goed bevallen. “De behaalde wedstrijdresultaten zijn inderdaad goed, maar mijn doel was voornamelijk gericht op het blessurevrij houden van de spelers. Daarin zijn we geslaagd, op wat spierpijn na. Het voetballen is de jongens een paar maanden ontnomen, ze hebben er echt zin in”. Over het coronabeleid meldt hij: “We zorgen voor een goede spreiding, zo maken we verspreid gebruik van de kleedkamers, gebruiken in de kantine desinfectiemiddelen en houden 1,5 meter afstand. Het gaat om zelfdiscipline, en daaraan hebben deze mannen geen gebrek”. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief