Bijna 1.000 zonnepanelen bij sportverenigingen: Sprundels bedrijf wint aanbesteding
zonnepanelen
zonnepanelen (Foto: BINK Solar)

Bijna 1.000 zonnepanelen bij sportverenigingen: Sprundels bedrijf wint aanbesteding

SPRUNDEL - Acht sportverenigingen in Etten-Leur krijgen binnenkort zonnepanelen. BINK Solar gaat in totaal 985 zonnepanelen leggen voor de sportclubs. Dit Sprundelse bedrijf kwam als beste uit de aanbesteding en kreeg deze opdracht. 


Acht sportclubs in Etten-Leur startten in februari dit jaar samen de aanbesteding. De gemeente Etten-Leur ondersteunde dit proces waarbij gelijktijdig de mogelijkheid wordt geboden voor deelnemende clubs om voor de investering een duurzaamheidslening aan te vragen. Naast zonnepanelen gaan ook vier clubs hun veldverlichting omvormen naar LED. Van alle inschrijvingen komt BINK Solar voor de zonnepanelen het beste uit de test en wint de aanbesteding voor dat onderdeel.

Edwin Mathijssen, penningmeester VV Internos, is enthousiast: “Door de gezamenlijke aanpak van de verenigingen en de Gemeente Etten-Leur is het mogelijk om verduurzaming binnen de Etten-Leurse sportverenigingen op te pakken”. De 985 panelen worden komend half jaar geplaatst op de daken van de acht sportcomplexen en zullen bijdragen aan duurzame stroomvoorziening en CO2 reductie.

Etten-Leur klimaatneutraal

Het project betekent ook een substantiële bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de Gemeente Etten-Leur om in 2020 een CO2 reductie van 20% te behalen t.o.v. 2010. De zonnepanelen leveren een uitstootbesparing van ruim 132 ton CO2 per jaar. Wethouder Kees van Aert: “De energietransitie is een flinke opgave waar we als samenleving voor staan. Ik ben trots op onze mooie verenigingen in Etten-Leur. Samen gaan deze acht namelijk 288.000 kWh aan groene stroom produceren. Dat is ongeveer hetzelfde als het verbruik van 80 huishoudens. Een mooie stap dus richting een klimaat neutrale gemeente in 2050.

Zonnepanelen voor alle leden

Het is de wens van ons als bestuur om verder te gaan dan alleen verduurzaming van de sportcomplexen. “Wij willen dat onze leden hier ook profijt van hebben”, aldus Mathijssen namens VV Internos. Dat geldt ook zeker voor de besturen van de andere verenigingen die aan het project meedoen; TC Etten, TC de Vijfhuizen, Hockeyclub Etten-Leur, VV Unitas ’30, VV DSE, ARV Achilles en KV Focus. 

“Wij vinden dat iedereen recht heeft op betaalbare en duurzame energie. Voor ons is het fijn om samen te werken met organisaties en gemeentes die ook snel stappen in verduurzaming willen nemen. Wij denken graag mee en zetten graag dat stapje extra!”, aldus Niek Bink, directeur van BINK Solar.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief