Tijdperk Partijhal na veertig jaar ten einde
Toos Muijs en Ineke Roks-Muijs: 'Onze generatie hecht veel waarde aan echte contacten'
Toos Muijs en Ineke Roks-Muijs: 'Onze generatie hecht veel waarde aan echte contacten' (Foto: Corine Roks)

Tijdperk Partijhal na veertig jaar ten einde

SINT WILLEBRORD - De Partijhal in Sint Willebrord is verkocht, zo laten twee van de drie vennoten weten. Na ruim veertig jaar verkoop van allerhande artikelen vinden zij het goed geweest. Leeftijd en het gebrek aan opvolging spelen hierbij een rol. Ook de markt die in der loop der jaren is veranderd heeft in dit besluit parten gespeeld. Toos Muijs en Ineke Roks-Muijs over de jaren van weleer en de nieuwe bestemming van het prominente pand aan de A58.


“Familiebedrijf en beddenspecialist Slaapcomfort Jack Suykerbuyk uit Etten-Leur wordt half oktober de nieuwe eigenaar van onze familiewinkel”, laat Ineke Roks weten. Het pand aan de parallelweg van de A58 heeft twee jaar te koop gestaan. Vorig jaar, precies rond deze tijd, diende zich al een koper aan. Deze had plannen voor een arbeidsmigrantenhotel. Nog voordat de potentiële koper zijn plannen met omwonenden had gedeeld, werden pittige bezwaren op sociale media gespuid. “Dat heeft er behoorlijk ingehakt. Verwensingen aan het adres van onze familie, terwijl wij ons altijd heel transparant hebben opgesteld”. Nu de koop door de familie op Facebook wordt gedeeld, stromen de felicitaties binnen. “Dat voelt heel fijn, deze steun doet ons goed”, vult Roks aan.

Garagebedrijf

Een stukje historie over het familiebedrijf. Toos Muijs, de partner van oprichter Geert Muijs hierover: “Geert is hier begonnen met een garagebedrijf. Hij was een echte zakenman, naast auto’s regelde hij verschillende goederen voor zijn klanten, de klant was immers koning. Dit groeide uit tot een soort warenhuis met allerhande spullen. Bestellingen bij leveranciers deed hij niet in twee- of drievoud, maar haalde hele partijen in huis, vandaar de naam ‘Partijhal’. In die tijd, de jaren ’70, een vrij uniek concept”.

Uitje

Na het overlijden van Geert zetten zijn vrouw en kinderen de zaak voort. Tijden veranderen, zo ook het consumentengedag. Het tweetal geeft uitleg: “Vroeger waren we binnen en buiten de gemeentegrenzen een vrij bijzondere winkel. Verenigingen, clubs maar ook campinggasten wisten ons te vinden, met volle winkelwagens verlieten zij het pand. En op de zaterdag kwamen er families shoppen, gewoon als uitje”.

Zij vervolgen: “De concurrentie zit en zat niet stil en inmiddels gebeurt er veel online. Producten zijn overal verkrijgbaar, en leveranciers laten zich niet beperken door grenzen. Wij zijn daarin een stuk meegegaan, maar onze generatie hecht veel waarden aan echte contacten. Mensen zien, een praatje maken, tijd nemen voor elkaar”. Mooie herinneringen koestert de familie aan het Sinterklaasfeest waarbij kinderen hun schoen in de winkel konden zetten. Het familiebedrijf was erg vooruitstrevend. Zo introduceerde De Partijhal als een van de eerste een Kerstmarkt, die in de zomer plaats maakte voor de afdeling tuinmeubelen. “Met de lancering van de Kerstmarkt was zó druk, dat we buiten het verkeer moesten regelen”, lacht Ineke.

Kortingen

De Partijhal sluit op zaterdag 3 oktober definitief haar deuren. Tot die tijd zijn klanten van harte welkom. “Met kortingen tot wel zeventig procent”, vult Toos aan. De dames besluiten met de woorden: “Een mooi hoofdstuk wordt afgesloten, we zullen onze klanten missen”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief