'Met thuiswerken zijn we als bedrijf onze tijd misschien wel beetje vooruit geweest'
Paul Wagtmans: 'De persoonlijke contacten maken het werk juist leuk'
Paul Wagtmans: 'De persoonlijke contacten maken het werk juist leuk' (Foto: Wagtmans Verzekeringen)

'Met thuiswerken zijn we als bedrijf onze tijd misschien wel beetje vooruit geweest'

RUCPHEN - Onder invloed van het coronavirus zijn veel bedrijven abrupt overgeschakeld op thuiswerken. Voor het personeel van Wagtmans Verzekeringen echter is thuiswerken al jarenlang de gewoonste zaak van de wereld.


“Als bedrijf zijn wij onze tijd misschien wel een beetje vooruit geweest,” constateert eigenaar Paul Wagtmans. “Onze medewerkers worden al jaren in de gelegenheid gesteld om thuis te werken. Aangezien klanten ook ons kantoor bezoeken, moet er uiteraard wel personele bezetting zijn. Hiervoor hebben we een rooster opgesteld. Dat werkt prima.” 

Kritisch

Het coronavirus heeft er dus niet toe geleid dat er bij Wagtmans Verzekeringen plotseling heel anders wordt gewerkt. “Wel zijn we kritisch gaan kijken hoe hiermee om te gaan,” vervolgt Paul Wagtmans. “We hebben een ruim kantoor, dus anderhalve meter afstand bewaren is geen probleem. Op de tafels staan bakjes met pennen. Een klant die hier komt om een overeenkomst te ondertekenen, krijgt die pen ook mee naar huis.” 

Kracht

Het aantal bezoeken bij klanten is volgens Paul Wagtmans wel afgenomen. “Telefonisch en via Teams kun je op afstand veel zaken efficiënt regelen, maar het liefst heb ik persoonlijk contact. Dat is ook onze grote kracht. Op afstand mis je de non-verbale communicatie. Het zorgt ook voor minder arbeidsvreugde. De persoonlijke contacten maken het werk juist leuk. Dat geldt ook voor collega’s onderling. Het is fijn om af en toe ook even op kantoor te zitten dan altijd alleen op je zolderkamertje."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief