Wethouder René Lazeroms: 'Het thuiswerken was de eerste maanden heel erg wennen voor onze medewerkers'
Wethouder René Lazeroms: 'Het thuiswerken was de eerste maanden heel erg wennen voor onze medewerkers' Foto: Corine Roks

'Thuiswerken? Soms is het nodig of prettig om even ‘face to face’ contact te hebben'

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Sinds de uitbraak van het coronavirus werkt het gros van de medewerkers van de Gemeente Rucphen thuis. Dat laatste blijft volgens wethouder René Lazeroms, portefeuillehouder Personeel en Organisatie, voorlopig nog wel even het geval.

Al snel na het uitbreken van het virus werd bij de Gemeente Rucphen ingezet op het zoveel mogelijk thuiswerken. “Wij onderschrijven de landelijke richtlijnen hierover, al is het niet voor iedereen mogelijk om thuis te werken. Denk aan medewerkers van servicedienst en front office en aan de gebiedsregisseurs. Het thuiswerken was de eerste maanden heel erg wennen voor onze medewerkers. Toch heeft iedereen hierin aardig zijn weg kunnen vinden. Wel hebben we nu - een half jaar verder - de wens uitgesproken dat medewerkers af en toe hun gezicht laten zien op kantoor. Het is belangrijk om voeling te houden met de organisatie en met de collega’s.” 

Efficiënt

Het thuiswerken maakt dat medewerkers van de Gemeente Rucphen al een tijdje minder persoonlijke contacten hebben met zowel collega’s als individuele personen, bedrijven en instellingen. Terwijl die behoefte er volgens wethouder René Lazeroms zeker wel is. “Ik heb dat zelf ook op bestuurlijk vlak. Soms is het nodig of prettig om even ‘face to face’ contact te hebben. Digitaal overleg kan soms best efficiënt zijn, maar op het moment dat ik bijvoorbeeld met een bestemmingsplan buitengebied bezig ben, is het wel fijn om samen met de projectmanager even persoonlijk de kaarten en stukken goed door te nemen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief