Afbeelding
Foto: Corine Roks

Wethouder Martien de Bruijn: 'Belangrijk dat starters kans op de woningmarkt hebben'

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - ‘Er is een tekort aan 300.000 woningen in Nederland,” weet wethouder Martien de Bruijn. ‘Dat gaan we in de gemeente Rucphen niet eventjes oplossen. Maar we doen wel ons best om een steentje bij te dragen.”

“Voor de leefbaarheid in de dorpen is het belangrijk dat starters een kans op de woningmarkt hebben,” stelt hij. De samenleving die wij kennen is gebaat bij jonge gezinnen. Het draagt eraan bij dat voorzieningen als scholen in de dorpen in stand worden gehouden.” De wethouder weet echter als geen ander dat de schaarste aan woningen de prijzen opdrijven. “We doen alles wat in onze macht ligt om woningbouw te stimuleren. Oók in de lagere prijsklassen, zodat starters een kans op de woningmarkt hebben." 

Nieuwbouw

De komende jaren worden er in de gemeente maximaal 500 woningen bijgebouwd. Het gaat daarbij in ieder geval om zo’n 100 sociale huurwoningen, 50 geliberaliseerde huurwoningen, 75 goedkope koopwoningen tot 2 ton en 100 bereikbare koopwoningen van 2 ton tot 2,5 ton. Starters die niet in de gelegenheid zijn om te kopen, moeten volgens Martien de Bruijn een start kunnen maken in een sociale huurwoning. “Om dat laatste een impuls te geven, gaat de Gemeente Rucphen werken met een nieuwe huisvestingsverordening die het haar mogelijk maakt om bij sociale huurwoningen voorrang te verlenen aan woningzoekenden met een maatschappelijke binding aan de eigen gemeente, in plaats van toewijzing op basis van inkomen en inschrijftijd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief