Joke Franken, KBO Sint Willebrord: ‘Ouderen passen goed op en houden zich strikt aan de regels’
Foto: Privécollectie Joke Franken

Joke Franken, KBO Sint Willebrord: ‘Ouderen passen goed op en houden zich strikt aan de regels’

SINT WILLEBRORD - De opleving van het coronavirus is direct van invloed op de activiteiten van KBO Sint Willebrord. “Met zijn allen reizen en eten is er dit jaar niet meer bij,” aldus secretaris Joke Franken uit Sint Willebrord.


“Ik denk dat ik spreek namens bijna al onze leden als ik zeg dat er begrip is dat er momenteel weinig kan,” zegt ze. “Geen reisjes en geen bijeenkomsten dus. En dat is jammer, net nu mensen bijvoorbeeld weer naar de bingo konden gaan. Normaal gesproken wordt vanuit de KBO Kring Rucphen elk jaar de Dag van de Ouderen gehouden hier in gemeenschapshuis De Lanteern, maar daarvan hebben we meteen gezegd: dat kan nu niet. De hoop dat het dit jaar nog goed komt is er niet.” 

Tasje

Volgens Joke Franken leidt het oplevende coronavirus niet tot extra vragen bij KBO Sint Willebrord. “Het is niet zo dat ik van mensen hoor dat ze zich grote zorgen maken. De ouderen passen heel goed op en houden zich strikt aan de regels. Deze doelgroep past zich aan de situatie aan.” Om haar leden een hart onder de riem te steken, heeft KBO Sint Willebrord bij hen een tasje bezorgd met hierin een notitieblokje en een pen met hierop de tekst ‘Accepteer wat is’. 

Heikes

Joke Franken: “Het is jammer dat we met zijn allen niks kunnen doen, dus we hebben onze leden gevraagd: ‘Schrijf nou eens op z’n Heikes op wat u beleefd hebt’. De reacties plaatsen we in onze nieuwsbrief. Zo delen we onze ervaringen. Het geeft een gevoel van saamhorigheid. Accepteer wat is en probeer daaraan houvast te hebben. We moeten het samen doen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief