Kerkbezoek in Schijf: ‘De hosties worden nu met een ontsmet pincet uitgereikt’
<p>Koster Lia van Overveld: &#39;Het scheelt dat we nu geen misintenties hebben. Hoe meer intenties des te groter het bezoekersaantal&#39;&nbsp;&nbsp;</p>

Koster Lia van Overveld: 'Het scheelt dat we nu geen misintenties hebben. Hoe meer intenties des te groter het bezoekersaantal'  

(Foto: Corine Roks)

Kerkbezoek in Schijf: ‘De hosties worden nu met een ontsmet pincet uitgereikt’

SCHIJF - In de parochiekern Schijf wordt sinds 1 juli gewerkt met een reserveringssysteem via de website. Een heel handig systeem, beheerd door koster Lia van Overveld. Elke zondag zet ze de nieuwe zaterdagviering online zodat parochianen alvast een plekje in de kerkbanken kunnen reserveren.


“Het werkt prima, we hebben er een speciale cursus voor gevolgd. Ik heb wel een lijstje met een paar vaste klanten die ik zelf inboek.” Hiermee doelt de koster op enkele ouderen die het digitale systeem niet zo goed beheersen. De presentielijst wordt uitgeprint en krijgt elke zaterdagavond een plekje bij de entree van de Martinuskerk. Van Overveld: “Ik vink elke bezoeker af. Zaterdag hadden we zo’n vijfentwintig aanmeldingen. Het scheelt dat we nu geen misintenties hebben. Hoe meer intenties des te groter het bezoekersaantal.”

Ontsmettingsmiddelen

Daags voor de zaterdagviering van 10 oktober is het nog een spannende dag voor de Franciscusparochie. “We krijgen van het Bisdom te horen of we moeten afschalen naar dertig personen. Nu mogen er nog 57 parochianen de kerkdienst bezoeken, gebaseerd op drie personen per kerkbank, tenzij bezoekers uit één gezin”, legt ze uit. Ook analoog heeft de parochiekern Schijf maatregelen genomen om de kans op corona te minimaliseren. “Ontsmettingsmiddelen, een looprichting, vakken met 1,5 meter afstand, en voor het uitreiken van de communie hebben we een scherm aangeschaft. De hosties worden daarom nu met een ontsmet pincet uitgereikt.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief