Frank de Jong, voorzitter RTC de Smid: 'Heel jammer, maar als club hebben we nu geen andere keus'
Frank de Jong, voorzitter RTC de Smid: 'Heel jammer, maar als club hebben we nu geen andere keus' Foto: collectie Frank de Jong

RTC de Smid fietst vanwege coronamaatregelen even niet in clubverband

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - De Rucphense Bossen, De Oude Buisse Heide en De Moeren: wie in Rucphen en omgeving per fiets mooie natuurgebieden wil verkennen, valt met zijn neus in de boter. Frank de Jong, voorzitter van RTC de Smid, weet er alles van.

Hij kent de streek op zijn duimpje. Met de andere leden van de Sprundelse fietsclub trekt hij er dan ook regelmatig op uit om toertochten te ondernemen. Sinds de introductie van de coronamaatregelen gebeurt dat echter niet meer in een grote groep. “Momenteel mag er slechts met maximaal vier personen worden gereden,” vertelt hij. “Vanuit de club is er op dit moment dan ook geen kalender en worden er ook geen toertochten gehouden. Die zijn ook vrijwel overal afgeblazen. Er wordt momenteel dus niet officieel in clubverband gefietst. Wie recreatief met de fiets op pad wil, doet dat op persoonlijke titel. Heel jammer, maar als club hebben we nu geen andere keus.” Toch zijn er volgens Frank de Jong volop mogelijkheden om te fietsen. “Voor mountainbikers zijn er gepeilde routes die bijvoorbeeld zijn gekoppeld aan de Rucphense Bossen en natuurgebied Visdonk bij Roosendaal. Best leuk en bovendien openbaar. Iedereen kan er rijden.” Zelf ziet hij het aantal recreatieve fietsers toenemen. “Voetballers bijvoorbeeld die nu niet in clubverband kunnen voetballen, stappen op de fiets. Ze willen toch bewegen en dan is fietsen een uitgelezen kans. Dat juichen we alleen maar toe. Je weet nooit of het ons straks extra leden oplevert.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief