Djenna de Jong uit Sprundel is gescout door Ajax.
Djenna de Jong uit Sprundel is gescout door Ajax. Foto: Corine Roks

Sprundels voetbaltalent Djenna de Jong zet zinnen op topclub

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL - Nog maar vier seizoenen speelt de 15-jarige Djenna de Jong uit Sprundel voetbal en nu al is ze gescout door Ajax. Ze mag meedoen met drie selectietrainingen bij de Amsterdamse club. Djenna is een echt sporttalent. Al op 8-jarige leeftijd speelde zij op hoog niveau tennis en was alles geregeld om in Amerika haar aanleg verder te ontwikkelen. Uiteindelijk gaf ze de voorkeur aan een teamsport. Haar keuze viel op voetbal.

“Alles was geregeld, ik zou naar Amerika gaan, maar uiteindelijk wilde ik toch liever een teamsport beoefenen. Met mijn broertjes trapte ik regelmatig een balletje in de achtertuin. Op mijn elfde heb ik me bij een voetbalclub aangemeld”, vertelt Djenna.

Derde Divisie

Het werd V.V. Dongen waar zij nu nog steeds, met een kleine uitstap naar V.V. Baronie en Feyenoord N.V., speelt. “Ik voetbal nu nog steeds op Derde Divisie-niveau bij V.V. Dongen. Tussen de jongens voetballen is fysiek beter voor mijn ontwikkeling en het tempo ligt hoog”, verklaart Djenna’.

Linksback

Op haar elfde werd Djenna gescout door de K.N.V.B. “Een keer per week nam ik deel aan hun trainingen. Zij speelt het liefst linkshalf, maar de K.N.V.B. heeft een andere positie voor haar in het vizier. “Opkomende linksback! Een linksback waarbij je zowel aanvallend als verdedigend speelt”, aldus Djenna

Ajax

Een plek bij Ajax ziet de15-jarige wel zitten. De voorselectie bestaat uit drie trainingen, waarvan de eerste, die gepland stond in oktober, wegens corona is doorgeschoven. Begin november is de eerst volgende. Djenna hoopt dat ze door de selecties heen komt en traint hier dan ook hard voor.


Nederlands Elftal

Deel uitmaken van het Nederlands Elftal, dat is de droom van Djenna. “Ik wil me graag in Nederland ontwikkelen en eindigen in het buitenland. Het allerliefst bij Arsenal of Barcelona”. In haar loopbaan is Djenna ook al eerder gescout door een grote club in Duitsland.

Zelftraining

Nu de trainingen en wedstrijden wat minder zijn in verband met corona, traint Djenna veel voor zichzelf. Aan discipline geen gebrek, op een voetbalveldje in de buurt traint ze in haar techniek. En zijn haar broertjes en zusjes op het veldje, dan zijn die altijd wel in voor een partijtje.

Lastig

Tot slot willen de ouders van Djenna nog wel iets kwijt over hun talentvolle dochter: “Keuzes maken, zowel op het gebied van sport, onderwijs en opvoeding, dat blijft lastig. Je moet als ouder de juiste balans vinden. De ontwikkeling van de sport mag niet boven alles gaan”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief