Grasduinersdurp zoekt nog naar passende invulling voor gecancelde optocht
<p>Gerrit Grasduiner uit Grasduinersdurp: &#39;We hebben beraad over het online aanbieden van de Zegse Carnavalskrakers&#39;</p>

Gerrit Grasduiner uit Grasduinersdurp: 'We hebben beraad over het online aanbieden van de Zegse Carnavalskrakers'

(Foto: collectie Edwin Verstraten)

Grasduinersdurp zoekt nog naar passende invulling voor gecancelde optocht

ZEGGE - Wordt normaliter het carnavalsseizoen op de Zeg ingeleid met een lampionnenoptocht door het dorp, dit keer worden de fervente carnavalsliefhebbers verrast met een online boodschap van Prins Carnaval. Gerrit Grasduiner, alias Edwin Verstraaten geeft een update.


“We hebben nog overwogen een kleine lampionnenoptocht op het dorpsplein te organiseren, maar door de aangescherpte maatregen zijn we daar uiteindelijk vanaf gestapt. De kinderen moeten toch gebracht en gehaald worden?” Aansluitend vindt traditiegetrouw de kinderdisco in dorpshuis De Nieuwenbergh plaats, aan de overkant van de straat gaan zangers de strijd aan tijdens het liedjesfestival. “Bij Café- Zaal Kerkzicht. Op deze avond wordt altijd het nieuwe Carnavalslied gekozen. We hebben beraad over het online aanbieden van de Zegse Carnavalskrakers, maar daarmee ga je toch weer mensen stimuleren om bij elkaar te komen.” Deze week lanceert Prins Gudo een videoboodschap. “Online te zien op Facebook. Op www.grasduinersdurp.nl staat een link naar dit bericht.” Verstraaten over de inhoud van dit filmpje: “Eigenlijk de mededeling dat we het feest van de 11de van de 11de viering gecanceld hebben, en een uitleg over de gang van zaken met betrekking tot de rest van het carnavalsseizoen”. De tweede zaterdag van januari staat Grasduinersdurp in het teken van de tonproatavond. Half november komt de leutgroep online bijeen om de mogelijkheden te bespreken. De optocht is definitief gecanceld. “We zijn zoekende naar een passende invulling.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief