BC De Draaikonten baalt: ‘Het is jammer dat we een jaartje moeten overslaan’
<p>Corn&eacute; Sprenkels van BC De Draaikonten: &#39;Begin september starten we normaal gesproken met de bouw van de wagen&#39;&nbsp;</p>

Corné Sprenkels van BC De Draaikonten: 'Begin september starten we normaal gesproken met de bouw van de wagen' 

(Foto: Corine Roks)

BC De Draaikonten baalt: ‘Het is jammer dat we een jaartje moeten overslaan’

SPRUNDEL - Na de februari storm van 2020 wederom een domper voor deelnemers aan de carnavalsoptochten die in de tweede week van februari 2021 stonden gepland. In overleg met de gemeente Rucphen is besloten de leutkaravanen in alle kernen niet door te laten gaan.


Het ontwerp van BC De Draaikonten uit Sprundel stond al op tekening, refererend aan de carnavalsmotto’s van Sprundel en Rucphen. Bouwer Corné Sprenkels uit Sprundel over het uitstel. “De motto’s worden meestal tijdens de jaarvergadering van de Carnavalsstichtingen bekend gemaakt. Juryleden geven het advies om in de optocht aan te haken bij dit leutcredo, dat levert extra punten op. Onze tekening ligt al op de plank, een ontwerp waarmee we aansluiten bij het motto van zowel Sprundel als Rucphen. Door de zware storm mochten de wagens afgelopen carnaval niet hoger dan vijf meter zijn. Om die reden hadden we een figuur ingekort, waarmee we in Sprundel alsnog de eerste prijs behaalden. De optocht van Rucphen werd helemaal gecanceld door de toegenomen windkracht.” Het is voor het vierde jaar op rij dat BC De Draaikonten in de categorie ‘Grote Wagens’ bij de Nachtuilen het goud pakt. In het Kraaierijk doen ze het ook prima, al twee achtereenvolgende jaren werden ze tweede. “Begin september starten we normaal gesproken met de bouw van de wagen. Onze bouwclub bestaat uit een groep met vaste bouwers, aangesterkt met plakkers en schilders in aanloop naar de optocht. Het is jammer dat we een jaartje moeten overslaan, we zetten extra in op 2022.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief