Marjolein van Loenen schittert in tv-programma ‘Kamp van Koningsbrugge’
<p>Marjolein van Loenen: Het sporten is ons met de paplepel ingegoten&#39;&nbsp;</p>

Marjolein van Loenen: Het sporten is ons met de paplepel ingegoten' 

(Foto: Mud Masters)

Marjolein van Loenen schittert in tv-programma ‘Kamp van Koningsbrugge’

SCHIJF - Een oproep op tv waarin Jeroen van Koningsbrugge op zoek is naar gewone burgers die mee willen doen aan een uniek experiment, de opleiding van de Special Forces. Dat leek Ingrid van Loenen wel wat voor haar jongste dochter Marjolein. De sportieve 26-jarige uit Schijf werd tot haar verbazing geselecteerd en maakt nu deel uit van de rekruten in het tv-programma ‘Kamp Van Koningsbrugge’ dat elke zaterdagavond te zien is op NPO1.


“Geweldige kans om bij zo’n ‘gesloten eenheid’ te mogen kijken en ervaren, hoewel ik in het begin getwijfeld heb. Ik ben maar gewoon een dame uit Schijf en stond niet te trappelen om de media-aandacht die daarbij komt kijken. In gesprekken met mijn familie en vriend, waar het me steeds duidelijker werd dat ik deze kans moest pakken, ben ik overstag gegaan”, licht Marjolein haar deelname toe.

Loodzwaar

In negen afleveringen wordt de kijker meegenomen in de loodzware opleiding van s ’lands best getrainde militaire eenheid. Vijftien deelnemers, elf mannen en vier vrouwen worden tot het uiterste gedreven in taken die een commando, vaak onder fysiek en mentale zware omstandigheden, uitvoert. Met weinig slaap, weinig eten, zware uitrusting, en uitputting gaan zij deze uitdaging aan. Vier van de rekruten hebben inmiddels het strijdtoneel al verlaten. De Schijfse is wel wat gewend als het gaat om doorzettingsvermogen. “Ik werk al acht jaar voor Mud Masters Obstacle Runs, een sportevenement dat zowel in Nederland als in het buitenland een aantal keer per jaar wordt gehouden. Het is een hindernisparcours gebaseerd op echte militaire stormbanen”. Uitdagingen vindt zij ook in Portugal waar zij een ultra trail deed en in Duitsland liep zij een 24-uurs run. “Het sporten is ons met de paplepel ingegoten. Ik herinner me nog dat Ik samen met mijn zus Dorien naar school fietste, met mama al joggend ernaast. Ook deden mijn zus en ik jaarlijks mee met de Verkerkloop in onze toenmalige woonplaats Zwijndrecht”.

Droom

De paardenliefhebster kwam bij toeval in contact met het Brabantse Schijf. “We kochten er een paard. Daar stond een oude boerderij die mogelijk te koop zou komen. Een mooie kans voor onze droom; een Bed en Box voor paardenliefhebbers. We hebben nu tien stallen waar we ook paarden opvangen tijdens vakanties, een soort pension”. Sinds 2014 woont de familie Van Loenen aan de Antwerpsebaan. Het gebied rond Schijf stond ook nog eens decor voor de opnames van KVK. Marjolein hierover: “In en rond de Rucphense bossen en op het terrein van het Korps Commando Troepen in Roosendaal. Ik had bijvoorbeeld liever in Groningen gezeten, zover mogelijk van huis. Je bent emotioneel verbonden met deze plek. Dat maakte het er niet gemakkelijker op. Op dag één dacht ik ‘Hier liep ik vorige week nog met mijn honden’”. Nu de opnames achter de rug zijn staat de goed getrainde Marjolein weer op haar vertrouwde werkplek bij Decathlon in Breda. “Op welke afdeling? Dat laat zich wel raden; de running afdeling met als sporten: jogging, running, trailrunning, oriëntering, en atletiek”, besluit de ‘member of the Special Forces’.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief