Weer opent een commerciële testlocatie in Breda de deuren
Foto: GGD West Brabant

Weer opent een commerciële testlocatie in Breda de deuren

RUCPHEN - Sinds dit najaar is aan de Bergschot 71 de eerste Eurofins COVID-19 testlocatie in Breda geopend. Daar boden zij voor alle bedrijven in Breda en omgeving zowel de PCR als de sneltest mèt PCR-test aan. Sinds deze week kunnen ook particulieren hier terecht. Het is niet de eerste commerciële teststraat in Breda. Ook bij Breepark is een dergelijke teststraat gevestigd.


Breda is weer een commerciële testraat voor patriculieren rijken. Het bedrijf Eurofins, dat al testen deed voor bedrijven, opent de testlocatie namelijk ook voor particulieren. Het verschil met bijvoorbeeld de testlocatie bij het Amphia ziekenhuis Langendijk is dat het hier om een betaalde test gaat. 

Eurofins

Eurofins is een laboratoriumnetwerk dat in Nederland de vaste leverancier is van de RIVM en GGD GHOR. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in farmaceutische tests. De positieve testresultaten worden door het bedrijf gedeeld met de GGD om het bron- en contactonderzoek te bevorderen. Het bedrijf neemt zowel PCR testen als sneltesten af. Een combinatie van een sneltest en een PCR bedraagt 105 euro, alleen een PCR-test is 80 euro. 

Het is niet mogelijk om alleen een sneltest af te laten nemen, legt Michel Meijer, directeur van Eurofins Breda uit. ‘’Sneltesten zijn fantastisch, maar bieden niet in alle gevallen de zekerheid die onze klanten zoeken’’, zegt Meijer. ‘’Het risico op vals-negatieve uitslagen is in bepaalde gevallen te groot om uitsluitend op de uitslag van een sneltest te varen. Wij kiezen dan ook altijd voor de combinatie.”  

De testen

Vijf dagen per week vanaf 08.30 uur staat er aan de Bergschot een speciaal opgeleid team klaar om op afspraak testen af te nemen. De sneltest geeft binnen een minuut of vijftien de uitslag, de uitslag van de PCR-test volgt binnen een dag. Beide testen zijn door RIVM goedgekeurde testen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief