‘Filmpje over Sinterklaas in Sprundel is heel leuk geworden’
<p>Sinterklaas heeft voor alle kinderen van de basisschool en peuterspeelzaal in Sprundel een snoepzak geregeld.&nbsp;</p>

Sinterklaas heeft voor alle kinderen van de basisschool en peuterspeelzaal in Sprundel een snoepzak geregeld. 

(Foto: Corine Roks)

‘Filmpje over Sinterklaas in Sprundel is heel leuk geworden’

SPRUNDEL - Dit jaar brengt Sinterklaas de kinderen van Sprundel online een bezoekje. In een filmpje spreekt de Sint, alias Toon Koevoets, het grut toe. Deze week werden de kinderen van basisschool Vinkenbos ook verrast met een gevulde schoen.


“Normaal gesproken krijgen kinderen een uitnodiging om de Sint daags na zijn aankomst in Nederland welkom te heten in dorpshuis De Trapkes, nu hebben we voor alle kinderen van de basisschool en peuterspeelzaal een snoepzak geregeld”, aldus Toon Koevoets van het Oranje- en Sint Nicolaas Comité Sprundel. Samen met Nicojan Lazeroms, Annelies Lauwerijssen en Linda de Bont zorgt hij elk jaar voor blije gezichtjes tijdens dit oer-Hollands feest. ”Als Oranjecomité krijgen we jaarlijks een subsidie van de gemeente voor het organiseren van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas. We hebben een voorstel ingediend voor een Drive Thru onthaal, waarbij kinderen via de auto een glimp van Sinterklaas kunnen opvangen. Helaas werd dit idee afgekeurd”. 

Roetveegpieten

De Sint over zijn functie in het verleden: “Zwarte Piet, en toen waren we echt zwart, inclusief roe. De laatste jaren zijn ze donkerbruin, is ook handiger met schminken. Aan roetveegpieten doen we niet. ”, laat Koevoets stellig weten. Wel omarmt het comité de digitale mogelijkheden. “Dit filmpje hebben we afgelopen zondag in De Trapkes gemaakt. In alle vroegte hadden we ons verkleed en geschminkt. Het is echt leuk geworden”, besluit de Goedheiligman. Het filmpje is te zien op de facebookpagina van het Oranje- en Sint Nicolaas Comité Sprundel.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief