In wisselende samenstelling bezoekt het vriendinnenclubje Sint Willebrord wekelijks de markt op het Emmausplein.
In wisselende samenstelling bezoekt het vriendinnenclubje Sint Willebrord wekelijks de markt op het Emmausplein. Foto: Corine Roks

Weekmarkt in Sint Willebrord: ‘We struinen samen de kramen af’

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Voor een groepje vriendinnen uit Sint Willebrord en omstreken staat de weekmarkt op het Emmausplein al jaren met stip genoteerd als gezellig uitje. Sinds corona dan wel in aangepaste vorm, maar nog steeds worden de dagelijkse boodschappen inclusief een leuke outfit wekelijks op de zaterdagmarkt gescoord.

“We missen nu wel ons bakje koffie bij ‘t Pleintje”, laten de vriendinnen weten. “Daar hebben we een vaste ronde tafel waar we normaal elke zaterdag aanschuiven”. De dames zijn het eens: “We willen ons verhaal best delen als we maar niet met onze namen in de krant komen”. Over hun traditie: “We spreken af op de markt en struinen samen de kramen af. Dit doen we al jaren met zo’n tien vriendinnen waarvan de oudste 85 is. Sommigen brengen zelfs hun kleinkinderen mee”, waarbij ze aanvullen: “Nu met corona is het allemaal wat lastiger en is ons clubje kleiner”. De favoriete kraam van de dames is toch wel Heuveltex, waar elke week wel iets leuks wordt aangeschaft. Zo ook op deze zaterdag waar een van de vriendinnen een blauwe jurk toont die unaniem wordt goedgekeurd. Jammer vinden de dames dat de weekmarkt door de jaren heen is uitgedund: “Vroeger had je nog een kraam met allerlei kaarten. Vooral de themakaarten rond Sinterklaastijd en de Kerst kochten we in. Kramen die zijn verdwenen worden niet meer aangevuld en dat is heel jammer. Zo missen we ook een stand met kousen en panty’s en een specialist in ondergoed en nachtkleding”, besluiten de dames. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief