Afbeelding
Foto: Gemeente Rucphen

Vrijwilligersprijs Gemeente Rucphen 2020 voor wandelcoördinatoren Wandel Challenge

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - De wandelcoördinatoren van de Wandel Challenge hebben de Vrijwilligersprijs van de Gemeente Rucphen in de wacht gesleept. Wethouder Laura Matthijssen reikte de prijs woensdagmiddag uit.

De wandelcoördinatoren zetten goed begaanbare routes uit en gaan wekelijks wandelen met inwoners die aan de Wandel Challenge in Rucphen deel willen nemen. Het gemeentebestuur van Rucphen beloont deze activiteiten met een cheque van 500 euro. Het aanwijzen van de winnaar van de Vrijwilligersprijs was dit jaar volgens wethouder Laura Matthijssen niet eenvoudig. “Wij ontvingen dit jaar maar liefst 21 nominaties,” vertelt ze. “Stuk voor stuk prachtige initiatieven die allemaal bijdragen aan het welzijn van de inwoners van de gemeente Rucphen. Of het nu gaat om samenbrengen, gezondheid, natuur, recreatie, sport of cultuur, jong of oud… Iedere vrijwilliger draagt een steen(tje) bij. En wij hebben daar veel waardering voor.”

Wandel Challenge

De Wandel Challenge is gestart vanuit de Nationale Diabete Challenge. Het Huisartsenteam Rucphen heeft dit voor Rucphen opgezet. Mensen met diabetes, patiënten die aan het revalideren zijn na een operatie of inwoners die meer moeten en/of willen bewegen worden uitgenodigd om één keer per week onder begeleiding te lopen. Dit initiatief bleek een groot succes. Inmiddels wandelen elke week twee groepen. Naast beweging, draagt de Wandel Challenge ook bij aan sociale contacten en verbinding zoeken met lotgenoten. De wandelcoördinatoren begeleiden nu de wekelijkse groepen wandelaars.

Winnende wens

Net als voorgaande jaren mochten alle genomineerden een wens indienen bij Rotary Club Halderberge-Seppe. Dit jaar wordt de wens vervuld van de Mobiliteitsconsulenten. Piet Jochems, nestor van de Rotary Club Halderberge-Seppe, legt uit waarom: “Omdat iedereen het tegenwoordig maar normaal vindt dat we overal kunnen komen waar we willen. Maar er blijken ook nog veel mensen te zijn, die problemen hebben om van A naar B te komen. Wij vinden het geweldig dat er vrijwilligers zijn die zich belangeloos inzetten om deze mensen te helpen. Dit verdient extra aandacht.”

URvoice Jeugdprijs

De drie voetbalvrienden Bram van der Linden, Thom Lazeroms en Dani de Weert van het Jeugdhonk in Sprundel zijn samen winnaar van de URvoice Jeugdprijs. Presentator Bagiyo mocht hen het nieuws bekendmaken. Zij ontvingen een cheque van 250 euro voor hun inzet en organisatietalent, onder meer voor wat betreft de introductie en organisatie van de Sprundelse Strandspelen in augustus van dit jaar.

Geen vrijwilligersavond

Vanwege de coronacrisis was het dit jaar niet mogelijk de vrijwilligers een feestelijke avond aan te bieden. “Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer bij elkaar komen om de prijzen uit te reiken en elkaar te ontmoeten,” laat wethouder Laura Matthijssen weten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief