Luxe appartementen op locatie ‘Woutje Gijzen’ in Sint Willebrord
<p>V.l.n.r. Reggie Mathijssen, Wally Gijzen, Martien de Bruijn en Daan Luijkx voor de locatie van de voormalige cafetaria IJspaleis aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord..</p>

V.l.n.r. Reggie Mathijssen, Wally Gijzen, Martien de Bruijn en Daan Luijkx voor de locatie van de voormalige cafetaria IJspaleis aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord..

(Foto: Corine Roks)

Luxe appartementen op locatie ‘Woutje Gijzen’ in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Op het perceel van het oude IJspaleis of in de volksmond ‘Woutje Gijzen’ op Sint Willebrord wordt een splinternieuw appartementencomplex gerealiseerd. Voor het project hebben Wally Gijzen, Daan Luijkx, ontwerper Reggie Mathijssen en de gemeente Rucphen de handen ineengeslagen. Afgelopen maandag werd het indrukwekkende complex aan de pers gepresenteerd. De naam van het 18 appartementen tellende gebouw is fictief, met een knipoog naar de Spaanse roots van Sint Willebrord: Casa Luigi.


Daarmee krijgt deze verpauperde plek in de Dorpsstraat eindelijk de allure die het verdient. Op deze A- locatie was het de opa van Gijzen die in 1942 startte met de verkoop van ijs. Later uitgebreid met een cafetaria waar vooral de bouwvakkers graag een frietje haalden. “Een plek vol sentiment”, laat wethouder de Bruijn op deze maandagmorgen weten. “Iedereen heeft wel een herinnering aan deze cafetaria”.

Inschrijving

Ondernemer Wally Gijzen hierover: “Mijn pa heeft de cafetaria tot 1978 gerund, daarna werd het verhuurd. In 2005 kwam het pand leeg te staan. Plannen voor een herbestemming waren er zeker, mijn vader maakte zich daarvoor sterk”. Dat het ruim vijftien jaar heeft geduurd is wel verklaarbaar. “De mensen waren destijds nog niet klaar voor een appartement, maar tegenwoordig zijn ze erg gewild. Vooral onder jongeren en de wat oudere woningzoekenden”. De prijzen van de 18 appartementen variëren van ongeveer 2,5 tot 3 ton, allen vrij op naam. De inschrijving gaat volgende week op dinsdag 22 december van start via www.casaluigi.nl.

Rijke details

Mathijssen van Mathijssen Ontwerp over de invulling. “Een mooi gebouw met rijke details dat voldoet aan alle eisen van deze tijd. Alle appartementen worden voorzien van een individuele luchtwarmtepomp en een warmteterugwin unit. Verder is het gebouw uitgerust met zonnepanelen”. Daan Luijkx vult aan: “In Sint Willebrord houden mensen van geborgenheid, een aspect dat wij in de ontwikkeling hebben meegenomen. Zo staat Casa Luigi een stukje van de weg, met ruimte voor een tuintje aan de voorzijde. Aan de achterkant bevindt zich de, middels een slagboom afgesloten, ruime parkeerplaats. Het totaal oppervlak bedraagt ruim tweeduizend vierkante meter”.

Welstandsvrij

De wethouder over de locatie: Een welstandvrij gebied, dat gaf de ontwerper en ontwikkelaars meer vrijheid”. Het complex krijgt een lichtgrijze steen met donkergrijze accenten. Het appartementencomplex wordt uitgevoerd met een afgesloten trappenhuis waar ook een lift aanwezig is. Het trappenhuis komt uit op een galerij die naar de entree van de appartementen leidt. Elke verdieping telt zes appartementen. De hoofdentree van het gebouw wordt gerealiseerd in de Dahliastraat.

Buren

De bestemmingsprocedure en omgevingsvergunning worden dit jaar nog aangevraagd. De buren zijn al in het project betrokken. “Met belanghebbende buren hebben we goede afspraken gemaakt en de natuurwerkgroep heeft ook meegedacht in het belang van de flora en fauna aldaar”, laten de ontwikkelaars weten.

Sentiment

Als alles meezit dan hoopt men op de sleuteloverdracht in het derde kwartaal van 2022. In de zomer van 2021 wordt een start gemaakt met de sloop. En hiermee verdwijnt een stukje sentiment zoals de wethouder het zo pakkend weergeeft, de cafetaria waar menig Willebrorder een ijsje of een frietje (of een biertje) haalde. Het gebouw van de familie Gijzen waar opa Wout het fundament legde voor één van de van de succesvolste ijsproducenten van Europa.

ARTIST’S IMPRESSION MATHIJSSEN ONTWERP

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief