Gemeente Rucphen: ‘Jaarwisseling relatief rustig verlopen’
Foto: Corine Roks

Gemeente Rucphen: ‘Jaarwisseling relatief rustig verlopen’

RUCPHEN - De Gemeente Rucphen blikt terug op een relatief rustig verlopen jaarwisseling. Eén keer werden boa’s vanuit een auto belaagd met vuurwerk, maar wisten de daders te ontkomen. Daarnaast werd er met vuurwerk een garagedeur opgeblazen. Beide incidenten vonden plaats in Sint Willebrord.


Zoals gezegd blikt de Gemeente Rucphen terug op een relatief rustig verlopen jaarwisseling. Vooraf werden daartoe preventief reeds vuilnisbakken in de openbare ruimte afgedekt, zo maakt Angelo van den Berg - hoofd Openbare Orde, Handhaving en Veiligheid - duidelijk. “Ook alle bouwketen zijn tijdelijk verplaatst naar een centrale, afgesloten loods. Verder hebben we vanuit ons samenwerkingsverband op het gebied van handhaving en toezicht met de gemeenten Halderberge, Moerdijk en Roosendaal op 14 december een gezamenlijke vuurwerklijn in het leven geroepen, om op die manier eventuele vuurwerkoverlast te lijf te gaan. Centraal aangestuurd vanuit de uitvalsbasis in Roosendaal zijn we tussen kerst en Oud en Nieuw voortdurend met tien handhavingsauto’s op de weg geweest om op meldingen af te gaan. Ook waren we preventief aanwezig in alle kernen, waarbij op de zogeheten hotspots ook is gecontroleerd op de coronamaatregelen. Gemiddeld zijn we met twee auto’s in de gemeente Rucphen present geweest.”

Meldingen

In totaal zijn er volgens Van den Berg zestig meldingen van vuurwerkoverlast ontvangen en is er ongeveer een kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Zes keer hebben boa’s handhavend moeten optreden. “Toch is er behoorlijk wat geknald,” zegt hij. “In de opmaat naar de jaarwisseling is er minder geknald dan vorig jaar. Tijdens de jaarwisseling zelf is er minder én korter vuurwerk afgestoken. Al met al is het in de gemeente Rucphen allemaal goed te overzien geweest. Er hebben twee akkefietjes met vuurwerk plaatsgevonden in Sint Willebrord. Vanuit een auto werd vuurwerk richting boa’s gegooid, maar de daders wisten te ontkomen. Daarnaast is er een garagedeur opgeblazen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief