Ed van der Borst van Het Huisartsenteam Sint Willebrord adviseert iedereen om zich vooral te laten inenten.
Ed van der Borst van Het Huisartsenteam Sint Willebrord adviseert iedereen om zich vooral te laten inenten. Foto: Corine Roks

‘Vaccineren? Als je hebt gezien wat het coronavirus kan aanrichten, wil je niet anders’

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Vaccineren tegen het coronavirus? Huisarts Ed van der Borst van Het Huisartsenteam Sint Willebrord raadt het iedereen aan. “Het is als veilig getest. Na de tweede injectie ben je beschermd tegen het coronavirus.”

Zelf heeft hij geen vrees. “Ik zit niet in de leeftijdscategorie die als kwetsbaar wordt aangemerkt en heb in theorie een grote kans om een besmetting te overleven. Dat sluit niet uit dat ook ik erg ziek kan worden, zoals ik bij jongere patiënten in mijn praktijk heb kunnen zien. Het hoort bij je vak om hen - in dit geval in beschermende kleding - vol overgave te helpen. Ook al weet je zeker dat het gevaarlijk is. Je hebt immers contact binnen anderhalve meter. Daarom ben je voortdurend voorzichtig. Ook onze praktijk is erop ingericht. We proberen zo weinig mogelijk mensen in de wachtkamer te hebben om verspreiding van het virus te voorkomen.” Volgens Ed van der Borst zijn de huisartsenpraktijken de aangewezen plekken om straks het vaccinatietraject verder uit te rollen. In dat opzicht zijn de onlangs gehouden griepvaccinaties voor voornamelijk 60-plussers een mooie vingeroefening geweest, stelt hij. “We hebben toen twee volle dagen uitgetrokken om 2.000 patiënten een prik te kunnen geven. Normaal gesproken hebben we daar maar een paar uur voor nodig, maar dan staan de mensen op elkaar geplakt in een rij. Dat gaat nu niet.” Hij adviseert iedereen om zich vooral te laten inenten. “Als je daadwerkelijk hebt gezien wat het coronavirus kan aanrichten, wil je niet anders.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief