Leutige stickeractie voor inwoners van Sprundel
<p>Het Roparunteam van SV Sprundel en De Nachtuilen hebben hun krachten gebundeld voor een ludieke stickeractie.</p>

Het Roparunteam van SV Sprundel en De Nachtuilen hebben hun krachten gebundeld voor een ludieke stickeractie.

(Foto: Corine Roks)

Leutige stickeractie voor inwoners van Sprundel

SPRUNDEL - Dit jaar geen carnavalsoptochten voor de leutgroepen uit het zuiden des lands. Maar daar hebben ze in Sprundel wat op verzonnen. Inwoners van Sprundel wordt gevraagd een speciaal ontworpen sticker op hun carnavalesk versierd raam te plakken. Als dan ook nog eens een filmpje of foto op Facebook wordt gepost, maken zij kans op mooie prijzen. Een initiatief van SV Sprundel Roparunteam en de Sprundelse Carnavalsstichting ‘De Nachtuilen’.


“Zo geniet het hele dorp, zowel fysiek als online, toch nog van het Carnaval,” concluderen Nicojan Lazeroms en Anne van de Lindeloof van Carnavalsstichting ‘De Nachtuilen’.

Treffend

Willem Verwijmeren van het SV Sprundel Roparunteam over dit initiatief: “We wilden de Roparun onder de aandacht brengen, liefst gecombineerd met een Sprundelse vereniging. Gezien de tijd van het jaar vonden we een link met Carnaval treffend. Samen met Anne en Nicojan zijn we gaan brainstormen en zo ontstond deze gezamenlijke actie.”

Raamsticker

Voor een klein bedrag kunnen de raamstickers worden aangeschaft. “Bij de aangesloten winkeliers, die tevens de prijzen sponsoren. Er kan een klein of een groot exemplaar worden aangeschaft en de sticker dient duidelijk zichtbaar op het raam te worden bevestigd. Niet op zomaar een kaal raam, maar uitbundig versierd in carnavalsstijl. Bewoners die deze gezelligheid online delen, op foto of film, maken kans op een prijs. Het is wel de bedoeling dat zij er zelf ook op staan, uitgedost in een passende carnavalsoutfit,” vult Willem aan.

Drie categorieën

De prijsjes zijn leeftijdgebonden en variëren van waardebonnen tot verrassingspakketten van eigen bodem. “We hanteren drie categorieën; vanaf nul tot de leeftijd van veertien jaar, veertien tot en met negenenveertig jaar en vijftig plus,” maken de vertegenwoordigers van het carnaval duidelijk. “Je kunt het zo leutig mogelijk maken, dansjes en serenades zijn welkom”, juichen zij toe.

Winkeliers waar de stickers kunnen worden gekocht zijn; Keurslager Monden, Kwaliteitsslagerij Corné de Jong, Verswinkel Dian van Trijp, Kaasboerderij Ossenblok en Tankstation Jochems. “En online te bestellen via roparunsvsprundel@hotmail.com,” vult Patricia van Hal aan.

Donatie

Het mes snijdt aan twee kanten. Inwoners die meedoen, dragen hun steentje bij aan een gezellige aankleding van het dorp en met de aanschaf van de sticker, deels gesponsord door Rijsdijk Reclame, doneert men aan Roparun. Petra Peeters hierover: “Donaties aan Roparun komen ten goede aan palliatieve zorg. We zijn zeer trots dat we vorig jaar in onze eigen regio een steentje hebben bijgedragen. Voor hospice Stichting Jacqueline in Sint Willebrord hebben we de inrichting van een verpleegkamer kunnen realiseren.”

Lussen

De estafette duurloop, waar Roparun zijn naam aan ontleedt -run van Parijs naar Rotterdam- , krijgt dit jaar wegens corona een gewijzigd parcours. “Op eerste Pinksterdag wordt gestart vanaf Landgraaf. Ons team, dat uit zesentwintig deelnemers bestaat, trotseert de 530 kilometer tellende Zuidelijke route. Dat houdt in dat in lussen naar Rotterdam wordt gelopen,” geeft Ilse Melissen uitleg.

Tot en met zondag 14 februari kunnen de foto’s en of filmpjes online worden gezet op de Facebookpagina van ‘De Nachtuilen’. Tijdens de Carnavalsweek, op dinsdagochtend 16 februari, om elf minuten over elf, worden de winnaars hierop bekend gemaakt. Wie al warm loopt voor deze actie; de stickers zijn vanaf woensdag 20 januari te koop bij de deelnemende winkeliers.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief