Larissa van Gils, eigenaresse van kinderkledingzaak Kikkekidz, zegt vooral het contact met de klanten te missen.
Larissa van Gils, eigenaresse van kinderkledingzaak Kikkekidz, zegt vooral het contact met de klanten te missen. Foto: Corine Roks

Larissa van Gils onderneemt creatief via social media

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Nu de nieuwe collectie kinderkleding binnenstroomt wordt er flink gefotografeerd door onderneemster Larissa van Gils van Kikkekidz in Rucphen. De kledingfoto’s worden direct online gezet op social media als Facebook en Instagram. Deze creatieve oplossing slaat aan, zeker nu het voorjaar in aantocht is.

“Met het thuisonderwijs is er veel vraag naar zachte stoffen, een trend die in de modebranche al terrein won”, tipt de onderneemster. “Dit voorjaar zijn het vooral de kleuren groen, geel en grijs, lekker fel en vrolijk.” Bepaalde outfits zijn al uitverkocht, na een post op social media reageren klanten direct: “Wij hebben geen webshop, dit werkt in de praktijk ook prima. Mensen reageren via diverse kanalen zoals per telefoon, app en mail of ze sturen een berichtje via messenger. Ik antwoord altijd en breng de bestellingen persoonlijk aan huis.” Waarbij zij opmerkt: “Ik mis de klanten, vooral het sociale contact. Deze manier van verkopen is nu prima, al maken we lange dagen. Gelukkig krijg ik hulp van mijn 18-jarige dochter Zoë die normaal in de horeca werkt.” De lockdown nodigt uit tot creatief ondernemen. Zo heeft Larissa van Gils de ‘pastas’ geïntroduceerd. Een tas vol kinderkleding die zij thuisbezorgt en weer ophaalt. “Klanten geven aan in welke maten de kleding gewenst is. Ik stel wat leuke outfits samen die de kinderen dan thuis kunnen passen.” Een voordeel in deze branche is de doelgroep; kinderen groeien, na één seizoen zijn ze vaak uit hun vertrouwde kleding gegroeid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief