Burgemeester heeft vertrouwen in avondklok: ‘Geen extra handhaving ingehuurd’
Foto: Corine Roks

Burgemeester heeft vertrouwen in avondklok: ‘Geen extra handhaving ingehuurd’

RUCPHEN - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr heeft, samen met zeven andere burgemeesters uit West-Brabant, een statement uitgebracht over de avondklok die zaterdag om 21.00 uur ingaat. Gezamenlijk spreken zij hun vertrouwen uit in de experts en het demissionaire kabinet. 


“Het tijdelijk invoeren van een avondklok is een ingrijpende maatregel die de vrijheid van onze inwoners ernstig inperkt en de nodige impact geeft. Dat realiseren we ons terdege”, stellen de burgemeesters. “We gaan ervan uit dat het merendeel van de samenleving inziet dat een avondklok noodzakelijk is en ook respecteert. Nagenoeg iedereen begrijpt dat extra maatregelen, waaronder ook deze avondklok, nodig zijn om verdere verspreiding van het coronavirus en de nieuwe varianten tegen te gaan.”

De burgemeester ondersteunen de oproep van het kabinet aan mantelzorgers om hun belangrijke zorgtaak te blijven doen. “Voor onze jongeren blijven er gelukkig tot 21.00 uur voldoende mogelijkheden om te kunnen sporten. We blijven samen volhouden met de blik gericht op beter tijden. Want die komen er aan.” 

Binnen het politiedistrict De Markiezaten zien de politie en BOA’s in nauwe samenwerking toe op de naleving van de coronamaatregelen. Dat gebeurt binnen de beschikbare capaciteit en de bestaande samenwerkingsafspraken. Er wordt hiervoor (vooralsnog) geen extra capaciteit ingehuurd.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief