Afbeelding

Wat is Ethereum en hoe werkt het?

Door: Redactie Algemeen

Crypto kopen is op dit moment helemaal in. Met cryptocurrency wordt digitaal geld bedoeld. Dit zijn muntjes die je niet in je portemonnee kunt bewaren, maar die op je computer bewaard worden. Door deze muntjes te kopen en te verkopen op het juiste moment, kun je geld verdienen. Ethereum kopen kan hierdoor interessant zijn voor mensen, die geld over hebben en het niet bij de bank willen laten staan. Ook komen er steeds meer websites waar je spullen kunt kopen aan de hand van deze muntjes op de computer. Wie weet koop jij later ook wel cadeaus en andere spullen aan de hand van cryptovaluta. Het wordt niet voor niets het geld van de toekomst genoemd.

Wat is Ethereum precies?

Als je aan cryptocurrency denkt, wat is het eerste dat in je opkomt? Het kan zijn dat je dit helemaal niet kent. Maar waarschijnlijk hebben velen van jullie wel eens gehoord van Bitcoin. Misschien handelt je vader er wel in of heb je een oom die wat winst heeft gemaakt hiermee. Bitcoin is een digitale munt. Je kunt het zien als een Euro of een dollar, maar het is in dat geval geld dat je alleen maar via de computer kunt gebruiken. Je kunt het niet in je portemonnee bewaren, maar je bewaart het in een digitale wallet. Je kunt dit geld niet uit je portemonnee halen en in een winkel gebruiken om te betalen.

Online kun je deze munten wel gebruiken om te betalen. Bij sommige webshops is dit al mogelijk. Veel mensen verwachten dat we in de toekomst veel meer gebruik gaan maken van dit soort munten. Daarom worden er steeds meer van dit soort munten gemaakt. Net zoals je Euro’s, dollars en kronen hebt, heb je van cryptocurrency ook meerdere varianten. Eén hiervan is Ethereum. Alhoewel deze munt vaak Ethereum wordt genoemd, moeten we de munt eigenlijk Ether noemen. Ethereum is namelijk het platform waar veel andere munten gebruik van maken. Zo kunnen er crypto applicaties op ontwikkeld worden en zelfs financiële diensten. 

Ethereum kun je makkelijk kopen en verkopen. Als je goed bent in programmeren is het bovendien mogelijk om dit platform aan jouw wensen aan te passen. Daarom vinden vele bedrijven deze cryptovaluta een interessante optie. Als kind heb je het voordeel dat je even aan kunt kijken wat deze digitale munten gaan doen. De koersen gaan vaak nog te snel op en neer, waardoor deze munten nog onbetrouwbaar zijn. Wie weet zijn cryptocurrency als jij volwassen bent wel net zo normaal als betalen met euro’s en is het dan wel interessant om hierin te investeren. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief