Johan Heeren, bestuurslid EHBO Sprundel: 'Reanimatie vind ik het meest interessante onderdeel'
Johan Heeren, bestuurslid EHBO Sprundel: 'Reanimatie vind ik het meest interessante onderdeel' Foto: Corine Roks

Johan Heeren is man achter AED-netwerk in Sprundel

Door: Addo Sprangers Algemeen

SPRUNDEL - De vrijwilliger achter de AED’s in de gemeente Rucphen is Johan Heeren uit Sprundel. Ruim veertig AED’s binnen de gemeente Rucphen worden maandelijks door hem gecontroleerd. Is een AED gebruikt, dan kijkt Johan ze na of ze weer inzetbaar zijn. 

Een vrijwillige taak ter aanvulling op het servicecontract. Sinds 1984 maakt Heeren (66) deel uit van het bestuur EHBO Sprundel. “Reanimatie vind ik het meest interessante onderdeel. Jaarlijks krijgen de leden een herhalingsoproep. Destijds heb ik dit proces geautomatiseerd omdat ik het enige bestuurslid was met een computer,” lacht Johan. Met de komst van de AED’s in 2012 stapt Johan naar de Gemeente Rucphen met de vraag om een aanstelling als beheerder. “Coördinator AED’s. Technisch werk in de buitenlucht past precies in mijn straatje”, aldus de ex- productieleider. Ook meldt hij zich als vrijwilliger aan bij HartslagNu, een reanimatie oproepsysteem. 

Buurtpreventie Sprundel

Als hij in 2017 kan stoppen met werken weet Johan wel raad met zijn vrije tijd. “Ik heb me direct opgegeven bij Buurtpreventie Sprundel en met de komst van Sprundel Schoon vond ik wederom een uitdaging in het vrijwilligerswerk. Stuk voor stuk projecten waar ik als burger graag mijn steentje aan bijdraag, werk ten gunste van de maatschappij. Voor het rijden met het taxibusje ben ik echt benaderd, maar daar heb ik netjes voor bedankt. Dat is niks voor mij, heel de tijd achter het stuur opgesloten in een kleine ruimte. Geef mij maar werk in de buitenlucht, dan voel ik me vrij en het geeft me energie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief