Marjan van de Lindeloof: 'We treffen alvast de voorbereidingen voor een minivakantie dit jaar'
Marjan van de Lindeloof: 'We treffen alvast de voorbereidingen voor een minivakantie dit jaar' Foto: Corine Roks

Stichting Vakantie Project Gemeente Rucphen voorziet in behoefte

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - Stichting Vakantie Project Gemeente Rucphen organiseert elk jaar een minivakantie voor hulpbehoevenden. De doelgroep bestaat voornamelijk uit mensen, woonachtig in een van de vijf kernen, die niet meer zelfstandig kunnen reizen, ongeacht leeftijd. 

“Onze stichting bestaat nu drie jaar, voorheen opereerden wij onder de vlag van het Rode Kruis,” vertelt oprichtster Marjan van de Lindeloof uit Sint Willebrord. “Toen deze hulpverleningsorganisatie stopte met het aanbieden van vakanties, hebben wij, zes vriendinnen, de minivakantie met een stichting voortgezet. Voordeel was nu dat er meerdere mensen uit onze eigen gemeente meekonden.” Sinds deze ‘privatisering’ verblijven zo’n twaalf mensen uit de doelgroep in een aangepaste woning op Landgoed De Biestheuvel in Hoogeloon. “Begeleid door zo’n zes vrijwilligers. Mensen met affiniteit in de zorg maar ons vrijwilligersteam telt ook een kookfanaat met alle kennis op het gebied van voeding en drankjes.” 

Uitstapjes

Vanuit het vakantiehuis worden uitstapjes georganiseerd. “Naar de boerderij of een biljartmiddag voor de heren. Voor de dames staat er elk jaar wel een ‘optut middag’ op het programma. Bij de huisartsen worden de zorgrapporten opgevraagd zodat we precies weten welke diëten of medicijnen onze gasten gebruiken. Vorig jaar is de vakantie door corona niet doorgegaan. Helaas weten we ook nu nog niet zeker of de vakantie die gepland staat voor de eerste week in juni, door zal gaan. We wachten af en treffen alvast de voorbereidingen.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief