Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

‘Schrijnende situaties’ op camping De Witte Plas in Schijf

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - Bij een integrale controle bij camping De Witte Plas in Schijf zijn dinsdag schrijnende situaties waargenomen. In een enkel geval is hierbij zorg ingeschakeld en tot sluiting van het verblijf overgegaan.

Dat meldt de Gemeente Rucphen. Bij de controle werkten toezichthouders van de Gemeente Rucphen nauw samen met andere partners, zoals de politie, zorgpartners en de Belastingdienst, om verblijven op het recreatiepark te controleren. 

Rustig verloop

Het doel van de controle was om het gebruik van de verblijfsobjecten in kaart te brengen en een veilige en leefbare omgeving te waarborgen. In de middag en avond is door de medewerkers van de Gemeente Rucphen, politie en Belastingdienst een start gemaakt om de recreatieve objecten en aanwezige bewoners van de camping te controleren. Volgens de Gemeente Rucphen was de samenwerking tussen de diverse ketenpartners goed en zijn de controles over het algemeen rustig verlopen. Bewoners werkten goed mee. In een aantal gevallen liet de brandveiligheid van de recreatieve objecten te wensen over. In deze gevallen zal de gemeente erop toezien dat er maatregelen genomen worden.

Harde aanpak

 “Als gemeente willen we zorgen voor een veilige en leefbare omgeving op de camping,” aldus burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. “Daarom hebben we samen met onze ketenpartners deze integrale controle gehouden. De wijkagent en onze BOA’s zijn overigens bijna wekelijks op de camping. Niet alleen om te controleren, maar ook om te kijken waar we kunnen helpen. Helaas zijn we tijdens deze controle schrijnende en ongeoorloofde situaties tegengekomen. Dat tolereren we niet. Daarom blijven deze controles en een harde aanpak nodig. Daarmee geven we ook gehoor aan de signalen die we vanuit de samenleving ontvangen. Uiteindelijk doel is om de situatie op de camping te verbeteren.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief