Afbeelding
Foto: Corine Roks

Sprundelse borden tijdens carnaval voortaan uitgerust met nachtuil

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL - De raamstickeractie in het Nachtuilenrijk heeft nog een staartje gekregen. Leden van Roparun team SV Sprundel hebben daarvoor BC We Zèn Gekuld uit Sint Willebrord in de armgenomen. Het resultaat is een prachtige nachtuil die in de weken voor vastentijd bezoekerswelkom heet in het Nachtuilenrijk. 

“Wij als Roparun team SV Sprundel willen iets voor de gemeenschap doen. De raamactie was een succes, mede door de samenwerking met CS De Nachtuilen. We hadden beloofd om iets voor jullie terug te doen, vandaar dit gebaar dat ten goede komt voor heel het dorp. We werden geïnspireerd door naburige plaatsen als het Puitenol en Peejenland waarbij de plaatsnaamborden tijdens het Carnaval zijn uitgerust met een kikker een wortel”, spreekt Petra Peeters het gezelschap toe.

Blij verrast

Een verrassing voor de leden van SC De Nachtuilen, die nietsvermoedend naar het Kloosterpleinwaren gelokt. “We zijn blij verrast, dit voegt echt iets toe aan de entree van het Nachtuilenrijk”, aldus Davy van Gils, die de uil dankbaar ik ontvangst neemt. “Een uil op de toegangsborden is binnen onze stichting weleens besproken, maar we zijn geen bouwclub. De kennis over het materiaal en dergelijke ontbreekt. Heel fijn dat de nachtuil alsnog op onze borden neerstrijkt”, concludeert de leutgroep lachend. 

Polyester

De Nachtuil die op deze zaterdagmiddag wordt overhandigd aan de Sprundelse Carnavalsgroep is een proefmodel. “De uilen die op de naamborden komen, worden van polyester”, geven de bouwers Alessandro van den Berg, Bjorn Valentijn en Mike Verstraaten, aan. Voor deze 18- jarigen kwam het verzoek van het Roparun team SV Sprundel wel heel goed uit. De vriendenclub had zo een mooie tijdbesteding. “Elke avond van zeven tot kwart voor negen. En dan snel naar huis voordat de kloknegen uur sloeg”, aldus het drietal dat bij deze club hulp kreeg van Hans van den Berg.

Piepschuim

De heren leggen graag iets uit over het bouwtraject. “De basis is piepschuim waarmee de vorm wordt gemaakt. Daarop een laag houtlijm gevolgd door bruin papier. Dit wordt gegrond met latex waarna de kleuren volgen. Als laatste de details met als finishing touch een laag vernis”. De bouwers hebben deze klus belangeloos omarmd en voor de polyester uilen heeft Hans een sponsor gevonden die ze niet alleen financiert maar ook gaat maken. “Dat ligt niet onze expertise, vandaar dat deze klus is uitbesteed”, geven de heren aan. In totaal worden er zo’n tien borden voorzien van een nachtuil. De betrokken clubs gaan hierover nog rond de tafel. 

Sponsors

Wel wordt er een exemplaar uit de loods van BC We Zèn Gekuld op de elfde van de elfde geveild. Het bedrag dat hiermee wordt opgehaald is bedoeld voor Stichting Roparun. “Alle acties komen ten goede aan dit doel, ook de raamstickeractie waarbij we zo’n honderd stickers hebben verkocht. Een geweldige actie. En hoewel de posting op facebook wat laat op gang kwamen, zijn we dik tevreden over het deelnemersaantal. Overigens hebben alle deelnemers een prijs in ontvangst mogen nemen,met dank aan onze gulle sponsors”, geeft Dirk Buijs van het Roparunteam aan. 

Carnavalsgezind
Stilzitten is voor het Roparunteam SV Sprundel geen optie. De leden bereiden momenteel de mini-roparun voor die met Pinksteren op de Sprundelse agenda staat. Het sportieve team kan op 2 en 3 oktober weer vol gas, dan vindt de 30ste editie Roparun plaats. Deze wordt gehouden in Limburg, waar ze net als in Brabant, erg Carnavalsgezind zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief