Foto: Charles van Campenhout

Corso Zundert óf alternatief evenement in september

SCHIJF - Stichting Bloemencorso Zundert en de Raad van Buurtschappen zijn het er unaniem over eens: er gaat in september in ieder geval ‘iets’ gebeuren in september, of dat nu het rijdende Corso Zundert is of een alternatief evenement.


Dat bevestigt pr-man Lennart Schrauwen van Stichting Bloemencorso Zundert na een gisteravond gehouden overleg tussen beide partijen. “Natuurlijk zijn we afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus en de dan geldende maatregelen, maar wij staan er heel positief in. We hopen dat de instanties met ons willen meedenken.”

Ontwerpen

Dat sommige buurtschappen de eerder door hen omarmde ontwerpen voor dit jaar reeds hebben afgeblazen, vormt volgens Schrauwen geen enkele belemmering. “Alle buurtschappen hebben toegezegd bij groen licht in ieder geval met iets te komen. Stel dat er een alternatief corso komt, dan is het goed mogelijk dat we de handen ineenslaan om te komen tot één gezamenlijk initiatief dat past binnen de regelgeving.”

Positief signaal

Voor nu gaat het er volgens Schrauwen vooral om een positief signaal naar buiten toe te geven. “We willen de buurtschappen en de achterban vooral laten zien dat we niet stilzitten en achteroverleunen. We willen er met zijn allen de schouders onder zetten om er in september sowieso iets moois van te maken.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief