KBO Sprundel zorgt voor Paasverrassing
<p>De Paashaas was er dit jaar vroeg bij voor leden van KBO Sprundel.</p>

De Paashaas was er dit jaar vroeg bij voor leden van KBO Sprundel.

(Foto: Corine Roks)

KBO Sprundel zorgt voor Paasverrassing

SPRUNDEL - De Paashaas was er dit jaar vroeg bij voor leden van KBO Sprundel. In de week voor Goede Vrijdag werden de leden vereerd met zijn bezoek. Hij kwam niet met lege handen. Naast de maandelijkse nieuwsbrief, het maandblad ONS en een nostalgische Paaskaart, ontvingen de leden een zak Paaseitjes. Mevrouw Toke Evers (89) naam de attenties dankbaar in ontvangst.


“Het is wel gezellig, de Paashaas aan de deur, maar ik mis het samenzijn wel, hoor. Normaal organiseert KBO Sprundel met Pasen een brunch die aansluit op de ochtendmis. De Paasbrunch wordt dan afgesloten met een optreden van bijvoorbeeld een muzikant. Altijd zó gezellig, zoals de accordeonist die liedjes uit vroegere tijden speelde,” geeft mevrouw Evers aan. De voorzitter van KBO Sprundel, Cees Evers, die voor het fotomoment met zijn moeder poseert, vult aan: “Het bestuur van KBO Sprundel wil middels dit gebaar al haar leden, ruim 400, danken voor hun trouw lidmaatschap. De meeste activiteiten konden jammer genoeg geen doorgang vinden. Toch is er een aantal dingen afgelopen jaar wel gebeurd, zoals een passende jaarvergadering waarbij we afscheid hebben genomen van de bestuursleden Kees van de Broek en Jac de Bont. Toegetreden bestuursleden zijn Ria Konings, Ad van Loon en Cees Evers. De kerstactie waarbij kerststollen en kerstbroden werden rondgedeeld waren eveneens een succes.”

Paasattenties

Samen met zo’n veertig vrijwilligers werden de Paasattenties rondgedeeld. “In elke Sprundelse wijk hebben we een aantal vrijwilligers die zorg dragen voor verspreiding, waaronder attenties voor de zieken, jubilarissen en de nieuwsbrief. Deze hebben we van opzet wat aangepast. Naast informatief is de nieuwsbrief verrijkt met twee uitdagende puzzels. Leden kunnen de oplossing mailen of in de brievenbus van Dorpshuis De Trapkes deponeren. Uit de goede oplossingen worden twee winnaars geloot, gelinkt aan een lekker wijntje met eigen KBO Sprundel-etiket,” spreekt de voorzitter. KBO Sprundel is een actieve club waar ontmoeting en ontspanning belangrijk zijn. Activiteiten als rikken, sjoelen, kaarten, jeu de boules, maar ook aan wandelen, fietsen en uitstapjes staan normaliter op de agenda. Mevrouw Evers, die heel graag fietst, hierover: “Vroeger ging ik altijd mee, vooral een bezoek aan het park van Pater Pio in Meersel-Dreef vind ik geweldig. Doe ik nog steeds, maar dan met een fietsmaatje. Vanwege mijn leeftijd rijd ik liever niet meer in groepsverband.”

Belangenbehartiging

Bij KBO komt steeds meer nadruk te liggen op belangenbehartiging. “Wonen, Zorg, Eenzaamheid, Welzijn en Veiligheid zijn in deze tijd erg belangrijk,” meldt Cees Evers. “De ouderen mogen niet de dupe worden van de diverse bezuinigingen. Onze KBO gaat voor rechtvaardigheid en stelt zich hierin strijdbaar op.” Het uitgebreide activiteitenprogramma en de belangbehartiging nodigen uit voor een groeiend ledenbestand. “Onze club zit goed in de lift,” vervolgt hij. “Nieuwe leden melden zich spontaan aan.” In 2022 bestaat de Sprundelse KBO zeventig jaar. De voorbereidingen voor dit jubileum zijn al in volle gang. Evers hoopt dit te kunnen combineren met de Sint Jansfeesten die in juni op de Sprundelse agenda staan. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief