<p>Gonnie de Jong: &#39;De stad vind ik heel onpersoonlijk, je bent daar zo anoniem&#39;</p>

Gonnie de Jong: 'De stad vind ik heel onpersoonlijk, je bent daar zo anoniem'

(Foto: Corine Roks)

Ode aan het dorp: ‘In Sint Willebrord staat iedereen voor je klaar’

SINT WILLEBRORD - Gonnie de Jong (64) is geboren in Sprundel, als tweede dochter uit een gezin van vijf meisjes. De liefde bracht haar naar Sint Willebrord. Op haar 21ste trouwde ze, en samen met haar man settelde zij zich in dit dorp om er vervolgens nooit mee weg te gaan. Enthousiast vertelt zij over het wonen in Sint Willebrord.


“Toevallig kwam er een huis in Sint Willebrord op ons pad, in de Boterbloemstraat. Een mooi groen hofje, waar we erg fijn woonden. Later zijn we nog verhuisd. Een paar straten verderop kwam een huis vrij, iets rustiger gelegen en dichter bij de familie van mijn man. Dit huis voldeed in alle opzichten aan onze wensen. Waarom een dorp? Vooral om de betrokkenheid met de mensen. Iedereen staat voor je klaar. Het is niet zo dat ik de deur plat loop bij de buren, integendeel, maar ik kan altijd een beroep doen op hun hulp. De stad daarentegen vind ik heel onpersoonlijk, je bent daar zo anoniem. Mijn dagelijkse boodschappen doe ik in het dorp, de levensmiddelen zeg maar. Wil ik echter nieuwe kleding, dan ga ik gezellig winkelen in de stad. Met mijn dochter en vriendinnen maken we er een gezellig uitje van. We doen verschillende steden aan. zoals Breda en Eindhoven.”

Haar hobby’s zoekt zij dicht bij huis. “Ik doe graag aan indoor groepssport. Al twaalf jaar ben ik lid van een Rucphense sportschool. Van daaruit is eveneens een vriendinnenclubje ontstaan. Nu met corona liggen de groepslessen stil. Samen met mijn sportmaatje volgen we online lessen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief