Afbeelding
Foto: Evelien Hack

Evelien is keepster bij RKVV Schijf: ‘Tijdens wedstrijden van het Tweede probeer ik de ballen uit het doel te houden’

Door: Bregje Kop Algemeen

SCHIJF - Evelien Hack uit Schijf is keepster in het Tweede Dameselftal van R.K.V.V. Schijf. Ook vervult zij een leidersfunctie en maakt zij als secretaris deel uit van het bestuur van de Schijfse voetbalclub. Met haar team speelt zij in de 5de klasse, het eerste Damesteam van Schijf voetbalt in de 2de klasse. De club telt twee dameselftallen zeven tegen zeven, waarin de dames 30+ het tegen oude bekenden opnemen.

Door Corine Roks

“Wegens het ruime ledenaantal is er eveneens een team zeven tegen zeven 18 + geformeerd. De kleinere teams spelen op de vrijdagavond, het eerste en het tweede spelen normaal gesproken op de zondag. Tijdens de wedstrijden van het tweede probeer ik de ballen uit het doel te houden”, lacht de keepster.

Zij geeft uitleg over de kleinere teams: “Het team 30+ bestaat uit zo’n negen dames die vroeger in het eerste en tweede speelden. Zij wedijveren nu in een poule van een aantal clubs uit de regio. Heel leuk, ze staan weer tegenover de spelers van vroeger. Oude bekenden, de dames uit de competities van toen”. De poule bestaat uit damesteams uit NSV Nispen, BSC Roosendaal, SV Sprundel, HC Heerle en Schijf. De meisjes die lid zijn van de Schijfse voetbalclub spelen tussen de jongens. Evelien hierover: “Vorig seizoen hadden we een samenwerking met NSV Nispen. Ook zij kampten met een tekort aan meisjes voor een volwaardig team, maar samen konden we een mooi meisjeselftal formeren, iets dat heel goed werkte. Dit seizoen is Nispen weer op volle sterkte, om die reden is deze regeling beëindigd”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief