Een starterslening kan net dat laatste zetje zijn bij het kopen van een woning.
Een starterslening kan net dat laatste zetje zijn bij het kopen van een woning. Foto: Addo Sprangers

VVD-fractie benadrukt belang van starterslening

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - De starterslening van de Gemeente Rucphen, voor veel starters een belangrijk steuntje in de rug bij het betreden van de woningmarkt, zou langzaam maar zeker de bodem hebben bereikt. De VVD-fractie vraagt het college daarom de hoogte van het fonds te verhogen.

“De Rucphense VVD vindt het belangrijk dat Rucphense starters een kans krijgen op de steeds krapper wordende woningmarkt,” zo schrijft raadslid Ad Jongenelis namens de fractie in een brief aan burgemeester en wethouders. “Een starterslening kan net dat laatste zetje geven om een huis wel te kunnen kopen. In Rucphen hebben we deze mogelijkheid voor starters ook ingevoerd. Nu bereiken ons signalen dat het fonds de bodem bereikt heeft en dat starters daardoor nul op rekest krijgen, ofwel ze missen de kans op dat kleine beetje extra om het huis wel te kunnen kopen.” 

Toezegging

Namens de VVD-fractie wil Jongenelis daarom van burgemeester en wethouders weten of zij het met de VVD eens zijn dat dit fonds van toegevoegde waarde is voor starters in de gemeente Rucphen om zo een woning op de woningmarkt te kunnen kopen. Daarnaast vraagt hij het college of het klopt dat het fonds nagenoeg leeg is. Ook is hij benieuwd van hoeveel starters de aanvraag is afgewezen, doordat er niet voldoende geld meer beschikbaar is. Voorts geeft hij aan dat de VVD-fractie er al meerdere malen voor heeft gepleit om de hoogte van het fonds te verhogen. “U heeft aangegeven hiermee aan de slag te gaan,” aldus Jongenelis. Van het college wil hij daarom weten of er een toezegging kan worden gedaan dat er met de jaarrekening 2020 een claim wordt gelegd om de hoogte van het fonds te verhogen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief