Het was bij Jan en Correke liefde op het eerste gezicht.
Het was bij Jan en Correke liefde op het eerste gezicht. Foto: Corine Roks

Echtpaar Van Beers 65 jaar getrouwd: ‘Hele babyuitzet werd gratis verdubbeld’

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL - Een stralend bruidspaar op deze zonnige maandagmorgen. Het zijn Jan en Correke van Beers-Rommers uit Sprundel die elkaar op 26 april 1956 het jawoord gaven. Drie jaar eerder leerden zij elkaar kennen, het was liefde op het eerste gezicht.

“In de zaal van Frie Roovers in Roosendaal. Daar gingen we in het weekend heen om de meisjes ten dans te vragen. Ik ben niet zo’n danser, daarom stuurde ik mijn kameraad op een leuk meisje af. We spraken af dat hij na het dansje haar aan mij voor zou stellen. Ze bleek Correke te heten, en woonde in Etten-Leur. De vonk sloeg direct over,” lacht de uit Willebrord afkomstige Jan (83) als hij enthousiast over hun eerste ontmoeting vertelt.

Na drie jaar verkering volgde het boterbriefje dat in Etten-Leur werd verkregen. “Jan zat in militaire dienst, vandaar zijn kostuum op onze trouwfoto,” aldus Correke (84), al wijzend naar de foto op de voordeur. “De kinderen waren vanmorgen al heel vroeg in touw om het huis te versieren. Echt prachtig.”

Tweeling

Twee jongens kreeg het echtpaar, een tweeling notabene. “Dat was wel een verrassing. Nadat Corné werd geboren volgde nummer twee, Jos. Gelukkig had ik bij warenhuis Raming in Breda een verzekering afgesloten voor het geval dat er twee kindjes werden geboren. De hele babyuitzet werd gratis verdubbeld, zo ging dat in die tijd,” lacht Correke. Jan over de strenge winter van 1963: “Ik werkte als vrachtwagenchauffeur en kreeg een vracht naar Turkije. Zes weken was ik onderweg, de tweeling was net een jaartje oud”. Correke hierover: “Wij woonden op Sint Willebrord, van mijn schoonouders kreeg ik alle hulp bij de verzorging van de jongens.” Waarbij zij aanvult: “Wegwerpluiers had je niet, gelukkig hadden wij wel een wasmachine.”

Reizen

Zo rond hun veertigste maken ze hun eerste echte reis, met de kinderen verblijven ze een paar weekjes in aan Zell Am See in Oostenrijk. Ze hebben de smaak van het reizen te pakken. Als Jan vijftig wordt, krijgt hij een bijzonder cadeau: een reis naar Canada. “Daar heb ik wat familie wonen. Zes weken lang hebben we met een camper rondgetrokken. Canada heeft een prachtige natuur met bossen en gletsjers, zo afwisselend. We maakten ook kennis met de Indianen,” zo laat Correke weten.

El Raco

De kinderen vliegen uit, het echtpaar wordt opa en oma van drie kleinkinderen en inmiddels is de familie Van Beers uitgebreid met vijf achterkleinkinderen. Jan en Correke verhuizen naar een kleinere woning in Sprundel waar ze nu al bijna twintig jaar wonen. Een tweede thuis vinden ze in Benidorm, op camping El Raco. “Daar in Spanje hebben we zo veel plezier gehad, we hebben er een hele vrienden- en kennissenkring opgebouwd, ook met mensen uit Sprundel, Sint Willebrord en Hoeven,” aldus het briljanten echtpaar. De gezondheid van meneer heeft het echtpaar enkele jaren geleden doen besluiten de camper te verkopen. “We hebben het hier ook prima naar ons zin, met leuke buren, familie, vrienden en kennissen. Ons 65-jarig huwelijk vieren we later met een bescheiden feestje.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief