Chantal van der Donk, eigenaresse van 't Ossekopke: 'Je merkt dat mensen er tussenuit willen, ze zijn het thuiszitten zat'
Chantal van der Donk, eigenaresse van 't Ossekopke: 'Je merkt dat mensen er tussenuit willen, ze zijn het thuiszitten zat' Foto: Corine Roks

‘Werken in de horeca heeft door corona ingeboet aan populariteit’

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - Drukker dan verwacht, zo luidt de conclusie van Chantal van der Donk, eigenaresse van ’t Ossekopke in Rucphen als gevraagd wordt naar een eerste reactie op de openstelling van haar terras.

“Mijn vader verwachtte dat de mensen nog bang zouden zijn, maar toen we vorige week woensdag het terras om twaalf uur openstelden, moesten mijn ouders bijspringen. Je merkt dat mensen er tussenuit willen, ze zijn het thuiszitten zat. Vooral thuiswerkers willen een frisse neus halen, en een plek waar de kinderen kunnen ravotten,” weet zijn. Het slechte weer op de donderdag deed de onderneemster besluiten het terras een dagje dicht te houden. Chantal over de strenge openingsregels: “Daar hebben wij weinig last van omdat we normaal ook rond zes á zeven uur sluiten. Op zaterdag vertrokken onze laatste gasten om tien voor zes, mensen houden zich netjes aan de regels. Op de zondag zijn we een uurtje eerder geopend, daarom heb ik de mountainbikers ingelicht dat het terras echt pas om twaalf uur toegankelijk is. Tot die tijd is iedereen welkom voor de Take Away, het alternatief dat we sinds de strenge lockdown aanbieden.” Het eetcafé- speeltuin is de gehele week, met uitzondering van de maandag, geopend. Dat de tweede lockdown zo lang zou duren had de onderneemster niet voorzien: “We dachten aan een maand of drie, helaas werden het er ruim zes. Van onze oproepkrachten zijn er twee gebleven, de rest heeft ander werk gevonden. Werken in de horeca heeft door corona ingeboet aan populariteit.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief