Tim Nijnatten, ober bij Kir Royal: 'Als vanzelf hebben we het werk weer opgepakt'
Tim Nijnatten, ober bij Kir Royal: 'Als vanzelf hebben we het werk weer opgepakt' Foto: Corine Roks

Niets dan blije gezichten op het terras in Schijf

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - De Schijfse Tim Nijnatten uit Schijf werkt al zeven jaar bij Kir Royal, een restaurant gevestigd in zijn woonplaats. Op zaterdag kon hij zijn vertrouwde job als ober na maanden weer oppakken.

Wat hem opvalt, is de constante aanloop van terrasbezoekers. Zij nemen het koude weer voor lief. “Hoewel we aan een fietsroute zitten, hebben we nu opvallend veel klanten die met de auto aanrijden. Het maakt de gasten blijkbaar niets uit wat voor weer het is, ze willen op terras zitten, desnoods wat warmer ingepakt.” Hij vervolgt: De meeste klanten komen voor een hapje en een drankje. Op de zaterdag werden er veel gamba’s besteld.”

“Natuurlijk heb ik het werk gemist, maar als student kon ik me storten op mijn studie. Daarnaast werk ik één dag in de week als ‘sport- instructeur waarbij ik outdoor lessen verzorg,” vertelt hij over zijn overbruggingsperiode. “In de zomervakantie werk ik zo’n drie á vier dagen als ober. Overigens was het heel leuk om al mijn collega’s weer te zien. Als vanzelf hebben we het werk weer opgepakt.”

Hij vervolgt: “Tijdens de lockdown is er veel gebruik gemaakt van onze afhaal. Het is leuk om de gasten weer van een hapje en een drankje te kunnen voorzien. We hebben ze echt gemist, niets dan blije gezichten op het terras, zowel bij onze gasten als bij mijn collega’s.”

“We krijgen in de bediening sowieso mooie fooien,” antwoordt Tim lachend als gevraagd wordt naar de vrijgevigheid van de gasten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief