Werk aan de winkel bij DIOZ. Het hoofdveld is al omgeploegd voor een  uitgebreide opknapbeurt.
Werk aan de winkel bij DIOZ. Het hoofdveld is al omgeploegd voor een uitgebreide opknapbeurt. Foto:John van Aert

Voetbalvelden krijgen flinke opknapbeurt

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Goed nieuws voor de voetbalverenigingen SV Sprundel en VV DIOZ. De velden van deze voetbalverenigingen krijgen een uitgebreide opknapbeurt. Vorig jaar al werden de velden van de andere voetbalclubs in de gemeente Rucphen - RKSV Rood-Wit uit Sint Willebrord, VV RSV uit Rucphen en RKVV Schijf uit Schijf - aangepakt.

Met de opknapbeurt van de velden van DIOZ en Sprundel geeft de Gemeente Rucphen aldus een vervolg aan de renovatie van de voetbalvelden in de gemeente. Uitgangspunt van de renovatie is dat alle voetbalvelden een gelijkwaardig basisniveau hebben. De Gemeente Rucphen maakt afspraken met de verenigingen over de werkzaamheden. De verenigingen houden zelf de regie op de uitvoering.

Gelijkwaardig basisniveau

De gemeenteraad besloot eind oktober 2019 besloten om binnen drie jaar alle voetbalvelden op een gelijkwaardig basisniveau te brengen. Geplande investeringen in de voetbalvelden over de periode 2020-2025 werden hiertoe zijn naar voren gehaald. Eind 2019 is door Sport-Consult onderzoek gedaan naar de functionele staat van de velden. Dat leidde vorig jaar tot de aanpak van verschillende voetbalvelden in de gemeente Rucphen. Zo werden het hoofd- en C-veld van Rood-Wit, het hoofdveld van SV Sprundel en het B-veld van DIOZ gerenoveerd. Daarnaast vond er bij RSV groot onderhoud plaats aan het B- en C-veld. Samen met het B-veld van Rood -Wit en alle velden van RKVV Schijf voldoen deze velden aan het met de voetbalverenigingen afgesproken gelijkwaardig basisniveau. “Het B- en C-veld van SV Sprundel en het hoofdveld van DIOZ zijn nog niet gerenoveerd,” vertelt wethouder Martien de Bruijn. “Door de renovatie dit jaar uit te voeren, voldoen ook deze velden aan de uitgangspunten voor een gelijkwaardig basisniveau. Op basis van dit gelijkwaardige niveau maken we afspraken met de verenigingen over een bijdrage voor het beheer en onderhoud van de velden. Het door de verenigingen zelf laten uitvoeren van de werkzaamheden sluit aan bij de wens van het college om de regie meer over te laten aan verenigingen en inwoners. Dit is ook zo omschreven in onze Toekomstvisie Puur Rucphen.”

Ledverlichting

“Ook hebben we de omvorming van de conventionele verlichting naar ledverlichting afgerond,” licht de wethouder toe. “Alle voetbalvelden hebben deze duurzame verlichting gekregen. Hierdoor kunnen bij hervatting van de trainingen en wedstrijden alle velden gebruikt worden. Dat betekent een gelijkmatiger gebruik van de velden. De kwaliteit blijft hierdoor langer goed. Daarnaast zorgt het voor een vergroting van de capaciteit in gebruik. Zo kunnen er meer trainingen tegelijkertijd plaatsvinden. Helaas ligt de competitie nu stil door de maatregelen voor corona. Alle voetbalverenigingen kunnen straks weer voetballen op velden van voldoende niveau. En dat maakt ‘het balletje trappen’ wel zo prettig,” besluit De Bruijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief