<p>Annie Goorden: &#39;Geen chique winkel, we zijn wie we zijn&#39;</p>

Annie Goorden: 'Geen chique winkel, we zijn wie we zijn'

(Foto: Corine Roks)

Peter en Annie Goorden stoppen met Kachelshop Rucphen

RUCPHEN - Na 35 jaar Kachelshop Rucphen hebben Annie en Peter Goorden besloten om hun ondernemerschap af te ronden. Reden voor dit voornemen is helaas niet zo fijn: Peter heeft ernstige gezondheidsproblemen. De opheffingsuitverkoop is inmiddels gestart, het echtpaar laat weten open te blijven tot alle kachels zijn verkocht. Ondertussen uiten zij hun dankbaarheid aan alle klanten die de kachelshop hebben bezocht. 


“Kijk nou, hoe attent. Klanten die spontaan een kaartje sturen als hart onder de riem. Dat doet een mens goed.” De woorden van Annie Goorden-Konings die post aan het adres van de kachelshop doorneemt. “Al eerder kwam sluiting ter sprake, we zijn de jongste niet meer, en opvolging hebben we niet. Ik sta dagelijks in de winkel en Peter was altijd onderweg om kachels aan te sluiten of service te verlenen. We dachten zelf over een jaar of drie te stoppen. Helaas heeft het slechte nieuws van de artsen ons anders doen besluiten,” geeft Annie uitleg. Het was de vader van Annie die destijds het koppel op het idee bracht een kachelshop te openen. “Wij, destijds beide rond de dertig, wilden zelfstandig. Mijn vader zat in de kachels en opperde om in deze branche verder te gaan. We vonden een pand in Rucphen, op de hoek van de Raadhuisstraat en Trekvaart. Daar openden we in 1986 de Kachelshop. Later breidden we uit met alles op het gebied van verlichting, ook zonnebanken stonden in onze showroom. Het winkeloppervlak werd steeds groter en groter, met uiteindelijk de zaak in zijn huidige omvang.”

“We hebben voornamelijk klanten uit de regio, met opvallend veel mensen uit Halsteren en Bergen op Zoom. Gemoedelijkheid en de echte dorpscultuur, dat bieden wij. Geen chique winkel, we zijn wie we zijn. Ik denk dat onze klanten dat erg waarderen,” geeft Annie uitleg over het typerende karakter van de kachelshop. “Vooral hout- en gaskachels verkopen wij. Ik ben zelf niet zo’n fan van elektrisch en daarom vind ik het moeilijk om deze kachelsoort te verkopen,” vult zij aan. In nieuwbouwwijken, die wegens duurzaamheid geen gasaansluiting hebben, ziet de onderneemster dat huizenbezitters steeds vaker kiezen voor gasflessen. Over houtstook tipt zij: “ Toen wij in deze branche startten, werd er al gesproken over filters. Als je het juiste hout gebruikt is er niks aan de hand. Wij leveren uitsluitend keurmerk kachels, die garant staan voor minimale uitstoot.” Nog steeds kunnen klanten bij de Kachelshop Rucphen terecht waarbij Annie aanvult: “Met levering aan huis, voor de plaatsing dienen klanten nu zelf zorg te dragen. De garantie loopt via de fabriek.” Op de gehele collectie ontvangen klanten dertig procent korting. “Met tien procent daarbovenop als het gaat om een showroommodel dat heeft gebrand. Ook op de toebehoren als koorden, glasreiniger en kachelverf ontvangen klanten dertig procent korting. Alle cadeauartikelen en haardstellen gaan voor vijftig procent over de toonbank.”

Vriendelijkheid

Tot slot willen de ondernemers iedereen heel erg bedanken. “Wij vinden het zo leuk om mensen te ontvangen, te adviseren en te helpen bij de keuze voor een kachel. We hebben de afgelopen jaren enorm genoten van onze klanten, het vertrouwen dat ze aan ons gaven en de vriendelijkheid. Nog steeds staat de deur hier open, ook voor een gezellig praatje,” besluit Annie Goorden. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief