Jelle Oomen (links) en pastoor Hans van Geel (rechts).
Jelle Oomen (links) en pastoor Hans van Geel (rechts). Foto:Corine Roks

Verlengd schoolplein basisschool Mariadonk nu ‘officieel’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZEGGE - Het gebruik van het stukje dorpspark door basisschool Mariadonk uit Zegge is sinds donderdag officieel. Daarvoor bracht pastoor Hans van Geel van de Sint Franciscus Parochie regio Rucphen een bezoekje aan de basisschool. In de bibliotheek werd de overeenkomst ondertekend door de pastoor en basisschooldirecteur Jelle Oomen.

Een overeenkomst met drie betrokken partijen: de parochie, basisschool Mariadonk en de Gemeente Rucphen. De grond is eigendom van de parochie. In 2012 werd een bruikleenovereenkomst met de Gemeente Rucphen van kracht waarin het stuk grond de functie van dorpspark kreeg. Dit in kader van het Integraal Dorpsontwikkelingsplan Zegge (Idop). Met de vergroening van de speelplaats kwam dit stuk grond twee jaar geleden binnen het schoolbestuur in beeld als verlengstuk van het schoolplein.

Goedkeuring

“Een mooi initiatief waarbij leerlingen spelenderwijs kennis van de natuur opdoen. We hebben de goedkeuring van het Bisdom, juridisch moet het namelijk goed onderbouwd zijn, bijvoorbeeld met betrekking tot aansprakelijkheid,” laat de pastoor in een reactie weten. Verder prijst hij in dit project de inzet van Sylvia Vergouwen die binnen het bestuur van de Sint Franciscus Parochie bouwzaken voor haar rekening neemt, en Tony Oomes, adviseur groen van de Gemeente Rucphen met wethouder Lazeroms als verantwoordelijke. Basisschooldirecteur Oomen laat weten dat het perceel eind juni wordt voorzien van een hekwerk en nieuwe toegangspoort. “We hebben hiermee gewacht tot alles officieel beschreven was.” 

Oproep

Tot slot doet de pastoor nog een oproep aan inwoners van de gemeente Rucphen: “Mogelijk kan iemand binnen de vijf kernen het bestuur Sint Franciscus komen versterken in de functie van vicevoorzitter. Reacties zijn zeer welkom.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief