<p>Het hijsen van de vlag ter gelegenheid van bereiken hoogste punt De Vlette.</p>

Het hijsen van de vlag ter gelegenheid van bereiken hoogste punt De Vlette.

(Foto: Krijn ten Hove)

Hoogste punt complex De Vlette bereikt

RUCPHEN - Het bereiken van het hoogste punt is bij elke een belangrijke en feestelijke mijlpaal. Het dak kan dan dicht waardoor de bouw ook blij slechtere weersomstandigheden door kan gaan. Vandaar dat afgelopen donderdag Gemeente Rucphen, woningcorporatie Thuisvester en Bouwbedrijf de Kok de vlag hesen om deze mijlpaal te vieren.


Eind 2019 hebben bouwbedrijf De Kok, de gemeente Rucphen en Thuisvester de handtekeningen gezet onder het Centrumplan Rucphen. Een actieve samenwerking gericht op de opwaardering van het centrum. Het realiseren van een dorpskern met een eigentijdse uitstraling waar mensen graag wonen, werken en verblijven.

Recordtempo

In een recordtempo van tien maanden, in augustus 2020 werd er gestart met de bouw van het appartementencomplex, is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwcomplex De Vlette in het centrum van Rucphen. “Door van begin af aan alle disciplines in het project mee te nemen kan er tempo gemaakt worden in het bouwen” licht directeur Bart de Kok van het gelijknamige bouwbedrijf de snelheid toe.

Geen bezwaren

“Maar dat was niet het enige wat de snelheid verklaarde,” aldus wethouder René Lazeroms. “Bij dit project waren er ook geen bezwaren en kwam er een woning die tegen het bouwterrein aanlag vrij waardoor die ook nog meegenomen kon worden in het plan. Hierdoor konden alle betrokkenen tempo maken.” Tempo wat nodig is gezien de hoge woningnood die ook in Rucphen zichtbaar is. “Binnen no time waren er zeer veel aanmeldingen voor deze woningen en inmiddels zijn alle 36 appartementen, waarvan 16 huurappartementen, weg,” vertelt Pierre Hobbelen, directeur van woningcorporatie Thuisvester. Van de twee commerciële ruimtes is er inmiddels één ingevuld, de andere, die eventueel in meerdere units kan worden ingedeeld, is nog beschikbaar.

Opwaardering

Het wordt geen eenheidsworst in het centrum van Rucphen, vertelt Bart de Kok. “Door de verschillende gevels, daken en metselwerk wordt het een uniek op opvallend bouwwerk midden in het centrum. Hiermee wordt invulling gegeven aan de gewenste en noodzakelijke opwaardering van het centrum.” In zijn korte toespraak naar de aanwezigen noemde wethouder René Lazeroms deze opwaardering de overgang ‘van ’t pletske naar een plein’.

Meerdere sessies

Bart de Kok vertelt hoe normaal gesproken dit soort mijlpalen gevierd worden. “Normaal zijn de mooie feestelijke mijlpalen die men graag met alle betrokkenen gelijktijdig wil vieren maar ook hier maakten de nog geldende coronamaatregelen dit mogelijk. Vandaar dat we dit in vieren gedeeld hebben. De eerste sessie met de mensen die het mogelijk gemaakt hebben, de bouwers, daarna de hoogwaardigheidsbekleders en er komt nog twee momenten voor de toekomstige waarbij zij ook hun woningen voor het eerst kunnen bekijken.” Oplevering van het complex is voorzien voor eind dit jaar.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief