Artist's impression van de nieuwe locatie van huisartsenpraktijk De Gagel.
Artist's impression van de nieuwe locatie van huisartsenpraktijk De Gagel. Afbeelding: Buro Buurman

Voormalig schoolgebouw nieuwe locatie voor huisartsenpraktijk in Sint Willebrord

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Huisartsenpraktijk De Gagel in Sint Willebrord heeft in een voormalig schoolgebouw een nieuwe locatie gevonden. Medio 2022 opent het Medisch Centrum Emma er de deuren.

De huisartsenpraktijk groeide op de huidige locatie aan de Gagelrijzen uit haar jasje. Om ook in de toekomst haar patiënten optimaal te kunnen blijven bedienen met de beste zorg zocht de praktijk een nieuwe plek. Deze werd na een zoektocht van twee jaar gevonden in het voormalig schoolgebouw aan de Emmastraat 47, op de hoek met de Monseigneur van Rooijstraat en tegenover voetbalclub Rood Wit. Volgens de huisartsenpraktijk kan zij vanuit deze centrale locatie de gehele gemeente Rucphen goed voorzien van patiëntenzorg. Er zijn onder andere uitgebreide parkeermogelijkheden. Ook is de praktijk goed bereikbaar via de Dorpsstraat en de Luienhoeksestraat.

Nieuwe indeling

Het pand krijgt een compleet nieuwe indeling. Looplijnen en een goede rangschikking van allerhande functies moeten ervoor zorgen dat er efficiënt gewerkt kan worden, zonder dat het persoonlijke en huiselijke karakter van de praktijk uit het oog wordt verloren. De gevel wordt aan de buitenzijde ingepakt met dikke isolatie, met afwisselend een hout- en stucafwerking en krijgt hiermee een nieuwe uitstraling. De isolatie in combinatie met een warmtepomp, zonnecellen en ledverlichting zorgen ervoor dat het energieverbruik tot een minimum wordt gereduceerd.

Duurzame renovatie

De renovatie van het voormalig schoolgebouw is in handen van Buro Buurman Architecten. Voor de vernieuwing is heel bewust gekozen voor een duurzame aanpak. Om de impact op milieu en omgeving zo klein mogelijk te houden, is bewust gekozen voor behoud en niet voor sloop. Architect Harry Buurman van Buro Buurman Architecten: “Als huisarts sta je voor een gezonde levensstijl. Het gebouw zien wij als een verlengstuk van wat je als bedrijf of instelling wil uitdragen. Dit gebouw is daar een mooi voorbeeld van. Een duurzaam gebouw dat is ingebed in het groen en waar iedereen zich prettig moet voelen.” De werkzaamheden worden uitgevoerd door Maas-Jacobs Bouwbedrijf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief