Vrije trap tijdens Beachsoccertoernooi SV Sprundel.
Vrije trap tijdens Beachsoccertoernooi SV Sprundel. Foto: Lisanne Vergouwen

Geslaagd beachsoccertoernooi SV Sprundel: ‘Een sportief festijn’

Algemeen

SPRUNDEL - Voor de twaalfde keer lag er afgelopen weekeinde in Sprundel een zandstrand en werd Kloosterplein even Costa Iglesia. De organisatie blikt terug op een geslaagd toernooi.

Op vrijdagavond en zaterdag voetbalden op het Kloosterlein 48 jeugdteams, verdeeld over elf categorieën.  Al even fanatiek traden er op zondag, tien damesteams en zestien herenteams aan. In de finale bij de dames won Schijf 2 van Schijf 1. De herenfinale tussen ZVC De Coop en Rood Wit was super spannend. Na de normale speeltijd stond het 2-2. De shoot-out won ZVC De Coop met 6-5. “Het was schitterend strandweer en jong en oud genoot”, aldus de organisatie.

In 2020 kon het Beachsoccertoernooi door corona niet doorgaan. Het was nu het eerste evenement dat na lange tijd in de gemeente Rucphen kon plaatshebben. De Beachsoccercommissie hanteerde streng de geldende coronamaatregelen. Ze ondervond daarvoor alle begrip. Die maatregelen brachten voor de zestig bij de organisatie betrokkenen vrijwilligers wel veel extra werk mee. Het plein moest compleet afgezet worden, bij de ingang was er gezondheidscheck, alle bezoekers moesten een vaste zitplaats hebben en zaterdagavond en zondag werd gecontroleerd op test- en vaccinatiebewijs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief