<p>Sfeerbeeld van de kermis in 2018.</p>

Sfeerbeeld van de kermis in 2018.

(Foto: René Bruijnincx)

Groen licht voor kermis Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Na een jaar van afwezigheid is de kogel door de kerk: de kermis in Sint Willebrord gaat dit jaar ‘gewoon’ door. Dat meldt Fanfare De Eendracht die zoals gebruikelijk tekent voor de organisatie van de dorpskermis. Van vrijdag 6 augustus tot en met dinsdag 10 augustus zullen de kermislampen weer schitteren boven het terrein aan de Vijverstraat in Sint Willebrord.


Tot grote vreugde uiteraard van de enthousiaste kermisexploitanten. Eindelijk mogen ze weer. Dit enthousiasme is goed terug te zien tijdens de voorbereidingen. Exploitant Olaf de Voer: “We zullen alle nodige maatregelen treffen, zolang de kermis in Sint Willebrord maar plaats kan vinden.” 

Doorstroomevenement

Dat de kermis doorgang mag vinden van de Gemeente Rucphen heeft volgens Fanfare De Eendracht alles te maken met de aard van het evenement. “Het valt namelijk onder de noemer van een doorstroomevenement. Door een omheining van dranghekken te plaatsen, te werken met één ingang annex uitgang, het toezien op het aantal bezoekers en het naleven van de anderhalve meter maatregel kan de doorloop worden gewaarborgd.” Waar bezoekers eerdere jaren gewend waren het terrein langs twee kanten te kunnen betreden, betekenen de maatregelen dat er dit jaar slechts langs één kant mensen worden toegelaten op het terrein. De ingang wordt geplaatst aan de zijde van de Poppestraat, bij hotel-café-zaal De Kwast. 

Gehandicaptenmiddag

Een ander onderdeel van de kermis waar de aangescherpte coronamaatregelen effect op hebben is de jaarlijkse gehandicaptenmiddag die altijd op zaterdagmiddag plaatsvindt. “Vanwege de coronamaatregelen kan er dit jaar helaas geen bingomiddag worden gehouden,”meldt Fanfare De Eendracht. “Wel zijn alle deelnemers aan de gehandicaptenmiddag van harte welkom om zich op zaterdagmiddag om 14:00 uur te melden bij de ingang van de kermis. Zij zullen, net als andere jaren, een onbezorgd rondje over de kermis mogen maken, uiteraard bepakt met een leuk presentje en attracties die op aangepaste snelheid draaien. Omwille van het naleven van de anderhalve meter regel is het echter niet mogelijk dat onze vrijwilligers meegaan in de attracties. Er wordt daarom van alle deelnemers gevraagd eigen begeleiding mee te nemen tijdens hun bezoek aan de kermis.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief