Afbeelding
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Axel van den Berg gooit hoge ogen in GK4 Kart Series

Door: Addo Sprangers Algemeen

SINT WILLEBRORD - Axel van den Berg, uitkomend voor het team KCR Racing, bewees het voorbije weekeinde in het Belgische Genk opnieuw de nodige kwaliteiten in huis te hebben. De 17-jarige karter uit Sint Willebrord werd tweede in de X30 Junioren Nationaal-klasse.

“Ik ben echt blij met die tweede plaats,” aldus Axel van den Berg. “Tijdens de eerste race van het kampioenschap in Mariembourg kreeg ik na een aantal ronden de meatball-vlag (een verplicht bezoek aan de pitstraat wegens een technisch defect aan de kart, red.) omdat mijn kettingkast loszat. Dan ben ik blij dat ik nu een podiumplaats heb.”

Regenafstelling

De eerste race in Genk ging volgens de Willebrorder niet zo goed. “Ik zakte van zeven naar twaalf door de regen en de verkeerde afstelling, want we hadden geen tijd meer om de kart op een goede regenafstelling te zetten.” Dat resulteerde in een twaalfde plaats in de eerste heat. “Daarna ben ik in de tweede race nog van twaalf naar vier gereden. En nou ben ik dus tweede geworden. Ik ben wel blij, ja.” 

Ambitieus

Officieel is het zijn tweede jaar bij de Senioren, maar zelf ziet hij het als zijn eerste jaar. “Door corona heb ik vorig jaar maar één wedstrijd gereden. Dus dit is mijn eerste echte seizoen. De rijstijl bij de Senioren is iets agressiever dan bij de Junioren. Dat is leuker, ook omdat het sneller gaat. Ik was er gelukkig best snel aan gewend.” Zijn ambitie is groot: “Ik wil Nederlands kampioen worden.” 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief